Dragoş Gligor a plecat de la CET

Dragoş Gligor
Dragoş Gligor
Omul care a condus CET Oradea în mandatele Filip şi Bolojan demisionează, cu CET în prag de faliment.

Dragoş Gligor nu mai este directorul CET Oradea. Potrivit administratorului special al Electrocentrale, Stănel Necula, Dragoş şi-a dat demisia şi a intrat în concediu de odihnă, până pe 18 noiembrie 2013. După acea dată, cel ce a condus Electrocentrale Oradea mai bine de zece ani va deveni istorie. Primarul Ilie Bolojan nu a vrut să comenteze debarcarea lui Dragoş, cel pe care l-a menţinut, totuşi, în funcţie, vreme de cinci ani, ca primar.

La rândul său, administratorul special al Electrocentrale, brăileanul Stănel Necula, nu a comentat prea mult motivele plecării lui Dragoş.

„Am înţeles de la domnul Dragoş Gligor că după finalizarea acestui concediu nu va mai fi director din motive pe care nu vreau să le discut, pentru că eu sunt oarecum departe de subiect. Nu ştiu ceea ce s-a întâmplat înainte şi nu mi se părea corect să fac eu evaluări pe partea de activitate, atâta timp cât am două săptămâni de când lucrez în sistem. Nu am discutat despre motive, cauze şi aşa mai departe. O demisie este un act unilateral de voinţă. Nu am contestat-o. Am luat lucrurile ca atare”, transmite Necula, anunţând că pe perioada în care Dragoş este în concediu, atribuţiile acestuia sunt preluate de către directorul tehnic Daniel Francisc.

„După aceea, discutăm cu societatea de insolvenţă, vom face o analiză şi atunci vorbim despre o posibilă înlocuire. Avem tot timpul până în noiembrie”, consideră Necula, care spune că nu va prelua el atribuţiile lui Dragoş. „Societatea trebuie să aibă un director general, pentru a asigura buna relaţie între departamente. Administratorul special nu are atribuţii de genul acesta şi nici nu mi-am propus să fac treaba directorului general. Administratorul special supervizează şi administrează activitatea conducerii administrative a societăţii din partea autorităţii locale, a Consiliului Local”, ţine să spună brăileanul adus de Bolojan să gestioneze CET-ul aflat în prag de faliment.

Noi restructurări?

Stănel Necula anunţă pentru JB că azi va prezenta în faţa Adunării Generale a Acţionarilor (AGA) planul de măsuri „pentru buna funcţionare a societăţii”. Administratorul CET nu a vrut să ne spună care sunt acele măsuri. Întrebat, însă, dacă vor fi alte restructurări la CET Oradea, Necula a răspuns, cu subînţeles: „Practic, se vor lua toate măsurile care vor duce, într-adevăr, la optimizarea funcţionării societăţii. Şi din punct de vedere financiar, al resursei umane, tehnic. E pe termen mediu, până la aprobarea planului de reorganizare”. Pe 29 octombrie ar trebui să aibă loc prima întâlnire al administratorului special cu creditorii de la Electrocentrale, mai spune Necula…

Dragoş Gligor nu a putut fi contactat.

Un brăilean la CET Oradea

 13Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor