Drama unui copil neglijat

1Comentariu
Drama unui copil neglijat
PETROŞANI – Povestea lui Paul poate deveni cu uşurinţă povestea oricărui copil lăsat singur acasă de părinţii plecaţi la muncă în străinătate. Neglijat atât de către părinţi cât şi de autorităţi, Paul a ales la numai 15 ani să-şi pună capăt zilelor.

Băiatul s-a aruncat marţi dimineaţă, de la etajul 7 al blocului în care locuia împreună cu sora sa în vârstă de 17 ani. Înainte de a recurge la acest gest a scris un bileţel în care îşi cerea iertare familiei pentru gestul său, fără a motiva însă ce l-a îndemnat să se sinucidă.

 

Pentru a afla mai multe informaţii despre drama acestui copil, HUNEDOARA EXPRES a stat de vorbă cu cei mai buni prieteni ai lui Paul. Mihai Toma îl cunoaşte pe Paul din şcoala generală. „În dimineaţa în care a încercat să se sinucidă Paul mi-a spus că se simte rău şi a plecat acasă. Nu m-am gândit că va face acest gest, deşi, de mai bine de o săptămână Paul s-a schimbat foarte mult. Nu mai era băiatul vesel de altădată şi era îngrijorat de faptul că îi va fi scăzută media la purtare. Ieri, am vorbit şi cu prietena lui din Uricani, care mi-a povestit că ultima dată când s-au văzut Paul i-a cerut să-i dea un ultim sărut. Ea l-a întrebat dacă e vorba de ultimul pe acea seară, însă el a replicat că ultimul din viaţă”, spune Mihai.

 

O altă colegă a lui Paul, Anca Ţurcaş, spune că băiatul avea destul de multe absenţe, însă nu era un copil rău. „A avut medie mare la intrarea în liceu. Era al doilea din clasă. Şi în şcoala generală a luat locul doi la olimpiada de matematică, la faza intrajudeţeană. Într-o zi a urcat pe şcoală şi făcea tot felul de figuri acolo, probabil ca să ne amuze pe noi. După această întâmplare dirigintele i-a spus că-i va scădea nota la purtare dacă nu se va cuminţi. De atunci a devenit foarte închis şi tăcut”, a spus Anca.

Neglijaţi de familie şi autorităţi
Situaţia lui Paul nu este singulară. Numai în clasa în care învăţa Paul mai există trei tineri ai căror părinţi sunt plecaţi la muncă în străinătate. Profesorii susţin că aproape în fiecare clasă există cel puţin doi elevi ai căror părinţi muncesc în afara ţării. Cât despre cine are grijă de aceşti minori, este foarte greu de spus. Din punctul de vedere al conducerii şcolii, aceasta nu face decât să trimită listele cu numărul de copii aflaţi în această situaţie către Direcţia pentru Protecţia Copilului. Şi atât.

Mihaela Tămaş1Comentariu

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

versiunea HTML a comentariilor