Drepturi băneşti majorate pentru handicapaţi

Drepturi băneşti majorate pentru handicapaţi
DEVA – Cuantumul prestaţiilor sociale pentru persoanele adulte cu handicap se indexează, conform hotărârii Guvernului, începând cu data de 01.01.2008.

prin urmare, Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Hunedoara face cunoscut că indexarea prevăzută este aplicată astfel:

a) indemnizaţia lunară, indiferent de venituri:
– în cuantum de 187 lei, pentru adultul cu handicap grav;
– în cuantum de 154 lei, pentru adultul cu handicap accentuat.
b) buget personal complementar lunar, indiferent de venituri:
– în cuantum de 84 de lei pentru adultul cu handicap grav;
– în cuantum de 63 de lei pentru adultul cu handicap accentuat;
– în cuantum de 31 de lei pentru adultul cu handicap mediu.


Indemnizaţia lunară, semnifică prestaţia socială lunară reprezentând sume de bani acordate persoanelor cu handicap de natură să faciliteze egalitatea de şanse, asigurarea unei vieţi autonome şi favorizarea incluziunii lor sociale. Bugetul personal complementar, stabileşte limitele cheltuielilor personale din cadrul unei luni, în funcţie de gradul de handicap, pentru plata taxei de abonament radio/TV, a abonamentului telefonic cu impulsuri incluse şi a taxei pentru abonamentul la curentul electric. Toate aceste majorări a prestaţiilor sociale se primesc, din oficiu, pentru toate cazurile aflate în plată în cadrul Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Hunedoara fără a fi necesară deplasarea persoanei cu handicap la sediul serviciului „Drepturi, facilităţi pentru persoanele cu handicap”, din cadrul Direcţiei, care se ocupă cu evidenţa tuturor acestor cazuri. Aceste drepturi se primesc începând cu 1 ianuarie 2008.

Sanda Bocaniciu0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !