Drumul de legătură A3 – Oradea mai face un pas

Drumul de legătură a autostrăzii A3 va șerpui la vest de Oradea, trecând și prin vestul localității Biharia. Drumul are prevăzut un pod peste Crișul Mic, unul peste Crișul Repede și unul peste un canal, intersectându-se cu DN1, pe Șoseaua Borșului. Drumul A3 – Oradea ar urma să se lege la Centura Oradiei cu un pasaj peste sensul giratoriu din Calea Sântandreiului, intersecție cu strada Ovid Densușianu.
Drumul de legătură a autostrăzii A3 va șerpui la vest de Oradea, trecând și prin vestul localității Biharia. Drumul are prevăzut un pod peste Crișul Mic, unul peste Crișul Repede și unul peste un canal, intersectându-se cu DN1, pe Șoseaua Borșului. Drumul A3 – Oradea ar urma să se lege la Centura Oradiei cu un pasaj peste sensul giratoriu din Calea Sântandreiului, intersecție cu strada Ovid Densușianu. - © Sursa: Facebook/Ilie Bolojan
Proiectul drumului de legătură dintre Oradea și viitoarea autostradă Transilvania a primit avizul Comisiei Interministeriale din Capitală.

Săptămâna trecută, joi, primarul Ilie Bolojan a susținut, alături de proiectanții drumului, proiectul noului drum care ar urma să lege Centura Oradea de autostrada Transilvania, în fața Comisiei Interministeriale din Capitală.

„Acesta este ultimul aviz care mai trebuia obținut pentru promovarea proiectului de hotărâre de guvern prin care să se aprobe indicatorii tehnico-economici ai acestui proiect. Comisia a dat aviz favorabil”, anunță primarul de Oradea.

Bolojan dă și un calendar estimativ pentru această investiție extrem de importantă pentru infrastructura Zonei Metropolitane Oradea:

„În cursul lunii martie, Compania de Drumuri ar putea promova proiectul de hotărâre. În 2 – 3 luni, Guvernul ar putea adopta hotărârea. În vară s-ar putea demara licitația pentru contractarea lucrărilor. Drumul de 4 benzi, în lungime de peste 19 km, având o valoare estimată de peste 150 milioane de euro, este prevăzut a se termina în doi ani și jumătate de la semnarea contractului: 6 luni proiectarea, 24 de luni lucrările efective. Dacă nu vor fi alte întârzieri, din primăvara anului viitor vor putea începe lucrările. Proiectul are finanțarea asigurată din fonduri europene”.

Conexiune spre Arad

Primarul Ilie Bolojan subliniază faptul că noul drum va conecta Oradea la rețeaua europeană de autostrăzi și va permite conectarea cu orașul Arad prin viitorul drum expres, parte a proiectului Via Carpatia.

„Se cuvine să le mulțumesc proiectanților, colegilor de la Zona Metropolitană și celor trei primării – Biharia, Borş și Sântandrei – care au susținut proiectul. De asemenea, fără sprijinul specialiștilor și conducerii Companiei de Drumuri și Ministerului Transporturilor, din 2016 și până azi, proiectul nu ar fi fost posibil. Le mulțumesc tuturor!”, este mesajul primarului.6Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor