Drumul expres Arad-Oradea, în 2010

11Comentarii
Drumul expres Arad-Oradea, în 2010
Drumul expres Arad-Oradea (134,6 km), va fi împărţit în trei sectoare, dintre care două vor avea profil de autostradă, şi va avea zece parcări, finalizarea construcţiei fiind estimată pentru anul 2010, potrivit Hotărârii de Guvern elaborată de Ministerul Transporturilor.

Noul drum va face legătura cu autostrada Transilvania şi Coridorul IV (Nădlac-Arad-Timişoara-Bucureşti-Constanţa) şi va fi finanţat din bugetul Ministerului.

Primul sector, având profil de autostradă cu trei benzi de circulaţie pe sens, ocoleşte localitatea Biharia şi municipiul Oradea prin partea de vest. Al doilea sector va avea profil de drum expres, două benzi pe sens şi va fi orientat pe direcţia nord-sud până la intersecţia cu DN79A, pe la vest de oraşul Chişineu Criş.

Al treilea sector, cu profil de autostradă cu două benzi pe sens, va depăşi oraşul Chişineu Criş şi va ocoli municipiul Arad prin partea de nord-vest.

Legătura cu autostrada Transilvania se va realiza printr-un nod rutier la vest de intersecţia cu DN 19, în nordul localităţii Biharia, punct care va fi considerat kilometrul 0 al drumului.

Legătura cu magistrala de transport Coridorul IV va fi făcută în vestului Aradului, în concordanţă cu nodul rutier de la intersecţia acestei autostrăzi cu DN 7.

Drumul va fi proiectat pentru viteze de 120 de km/h pe sectorul cu profil de drum expres şi 130 de km/h pentru sectoarele cu profil de autostradă.

Cele zece parcări vor fi dispuse pe ambele sensuri şi vor fi pentru lungă şi scurtă durată.

Pentru siguranţa circulaţiei se vor monta parapete şi panouri antiorbire, precum şi semne de avertizare, de reglementare şi de informare. De asemenea, va exista un centru de operare şi se vor plasa telefoane.

 

 • Drumul expres Oradea – Arad, joncţionat cu Bekescsaba (13 februarie)
 • Ministerul vrea drum expres (19 aprilie 2007)
 •  

  Cristian Horgos  11Comentarii

  Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

  inca 1000 caractere ramase

  Citiți principiile noastre de moderare aici !

  versiunea HTML a comentariilor