Drumuri Bihor în proces împotriva CL

Drumuri Bihor în proces împotriva CL
ORADEA – Drumuri Bihor a cerut instanţei să fie admis ca parte în procesul pe care Prefectura Bihor l-a intentat Consiliului Local Oradea şi Primăriei Oradea, ca urmare a refuzului de a modifica contractul de asociere dintre Drumuri Orăşeneşti şi CL Oradea, încheiat în anul 1999.

În speţă, Prefectura Bihor a considerat că atribuirea, Drumurilor Orăşeneşti, de către Primăria Oradea a unor lucrări de asfaltare, în valoarea de 400 milioane de lei anual, fără licitaţie, nu ar fi legal.
Potrivit purtătorului de cuvânt al Prefecturii Bihor, Florin Birta, în luna ianuarie, la următorul termen din procesul intentat de Prefectură Consiliului Local, instanţa va decide dacă acceptă ca Drumuri Orăşeneşti să intre ca parte în proces. „Drumuri Orăşeneşti a făcut o cerere pentru a fi acceptată ca parte în proces”, a declarat Florin Birta.
Acţionar principal la SC Drumuri Bihor este firma SC Selina iar acţionar secundar Consiliul Judeţean Bihor.
Scandalul cu lucrările atribuite fără licitaţie a început în ianuarie 2007, când Drumuri Bihor a cerut CL Oradea să rezilieze contractul cu Drumuri Orăşeneşti, pentru a avea acces la lucrările de asfaltare din Oradea. CL Oradea nu a dat curs cererii.
Motivaţia a fost faptul că există o hotărâre a instanţei de judecată care s-a pronunţat asupra legalităţii contractului de asociere dintre Drumuri Orăşeneşti şi CL Oradea. Mai mult, o comisie formată din trei consilieri locali s-a pronunţat pentru menţinerea contractului de asociere. Contractul dintre cele două instituţii expiră în anul 2009.

Georgiana Anghel0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !