Drumuri refăcute din banii ADDZI

Drumuri refăcute din banii ADDZI
Mai multe localităţi miniere din Bihor au beneficiat de fonduri de la Agenţia de Dezvoltare Durabilă a Zonelor Industriale.

Scopul a fost acela de regenerare socio-economică a fostelor zone miniere. Prezent la Conferinţa „Creşterea capacităţii comunităţilor -cheia dezvoltării locale durabile 2010”, ocazionată de finalizarea Proiectului „Închiderea minelor, refacerea mediului şi regenerarea socio-economică”, primarul de Nucet, Costel Sârghie a avut o intervenţie la capitolul Componenta „Infrastructură municipală”.

„Aceasta este destinată acordării de finanţare pentru a da posibilitatea municipalităţilor din zonele miniere să întreprindă studii de fezabilitate pentru lucrările de infrastructură de dimensiuni reduse, dar de maximă prioritate, identificate  în cadrul comunităţilor miniere, pentru a finanţa o serie de programe privind infrastructura municipală şi pentru a beneficia de resurse UE pentru infrastructura municipală din regiunile miniere, în vederea depăşirii obstacolelor în calea dezvoltării economice”, spune primarul Sârghie.

Lucrări

Planul strategic de dezvoltare al oraşului Nucet cu subproiectul „Modernizare drumuri locale Nucet, Necesitate şi oportunitate ” a fost subiectul prezentat de primarul de Nucet în cadrul conferinţei. Valoarea lucrărilor pe drumurile din Nucet, din fondurile Agenţiei Române pentru Dezvoltarea Durabilă a Zonelor Industriale a fost de 1.516.473 lei. „ Cât despre oportunitate, drumul comunal care face legătura între DN75 (localitatea Băiţa) şi Băiţa Plai, asigură legătura cu obiectivele de utilitate publică din zonă, reţeaua şcolară, comercială, de sănătate”, a argumentat Sârghie.

Pe străzile din localitatea Băiţa au fost  înglobate serviciile de canalizare şi alimentare cu apă. Pe drumul comunal DC 286 au fost realizate reparaţii pe toată suprafaţa carosabilului, prin înlăturarea materialelor de întreţinere în exces, reprofilarea suprafeţei, plombarea gropilor cu mixturi asfaltice. Străzi din localitatea Băiţa au fost modernizate la o bandă de circulaţie cu lăţimea de 3,50m”, a explicat primarul Nucetului. La lucrările derulate la Baia Sprie au participat şi viceprimarul de Vadu Crişului, Ioan Hasas şi primarul de Dobreşti, Nicolae Neag.

Veronica Bursaşiu

 0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !