Drumurile execrabile ale Bihorului

Drumurile execrabile ale Bihorului
ORADEA – „Vreau să sensibilizăm autorităţile competente pentru drumurile judeţene ce străbat Bihorul. Mă refer la DN Oradea – Deva în primul rând, care de câţiva ani ni s-a tot promis că se face.

Proiectul e gata, însă nu ştim când va fi licitaţia. Vine iarna şi încă n-au început lucrările, astfel că putem zice că şi anul 2007 ne-a ocolit”, şi-a început ieri critica Gavrilă Ghilea, vicepreşedintele Consiliului Judeţean. Ghilea a vorbit şi despre DN care leagă Oradea de Zalău, iar în ceea ce priveşte ruta Oradea – Arad, vice-şeful CJ spune că potrivit informaţiilor sale, documentaţia va fi întocmită abia la anul. „Mă gândesc cu groază la drumul Oradea – Satu Mare, iar concluzia care îmi vine în minte e că Oradea va ajunge să fie izolată din cauza stării critice a drumurilor naţionale”, a mai spus Ghilea la sediul PD, adăugând că ar dori ca cineva de la Bucureşti să se gândească şi la judeţul Bihor.

Întrebat de ce PD Bihor nu a făcut demersuri la Guvern atunci când ministru al Transporturilor era pedisul Gheorghe Dobre, Ghilea a răspuns tot printr-o întrebare: „De unde ştiţi că nu s-au făcut? Ţineţi minte că Ştefan Seremi i-a cerut demisia lui Dobre pentru că nu s-au făcut investiţii în drumurile din Bihor?”, a întrebat la rândul său Ghilea, care a recunoscut implicit că pediştii bihoreni nu prea au avut intrare la ministrul Dobre… 

 

Bratca-Beiuş, în lucru

Vicepreşedintele Ghilea a vorbit şi despre drumurile judeţene, aflate în administrarea Consiliului Judeţean. „În DJ Bratca-Damiş-Roşia-Beiuş se investesc anul acesta 150 miliarde de lei vechi, iar anul viitor se va finaliza. Suma totală va fi de 253 de miliarde. Şi DJ Marghita-Otomani intră în lucrări luna viitoare”, a spus Ghilea, care a vorbit şi despre situaţia drumului judeţean Biharea-Chiribiş.

„Domnul ministru Orban ne-a promis la vizita sa în Bihor că va face demersuri pentru trecerea urgentă a acestui drum judeţean, cel mai circulat din judeţ, în administrarea Agenţiei Naţionale pentru Autostrăzi şi Drumuri Naţionale. Însă nici până azi nu s-a făcut această trecere”, a arătat Ghilea, care a fost completat apoi de consilierul PD Cristian Ile, originar din Marghita.

„Sunt oameni la Guvern ce au fost declaraţi cetăţeni de onoare ai Marghitei, însă vedem că nu se întâmplă nimic”, a spus Ile, făcând aluzie la secretarul de stat în cadrul Secretariatului General al Guvernului, marghiteanul Cseke Attila, şi la liderul UDMR, Marko Bela…

 

„Jungla” ministerelor

Jurnal bihorean a aflat stadiul în care se află proiectul de Hotărâre de Guvern depus de către CJ Bihor în Capitală. Astfel, proiectul se află acum la Ministerul Transporturilor, unde aşteaptă un aviz de la Direcţia Rutieră, după ce iniţial a fost depus la Ministerul Internelor şi Reformei Administrative, la care se va reîntoarce după avizul de la Transporturi.

Circuitul documentelor mai include Ministerul de Finanţe, Ministerul Justiţiei şi Secretariatul General al Guvernului, după care proiectul ajunge pe masa Cabinetului, urmând să îmbrace forma unei Hotărâri de Guvern.

Calin Corpas0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !