DSJ are buget mărit cu 50%

1Comentariu
DSJ are buget mărit cu 50%
Suma alocată pentru acţiunile proprii ale direcţiei bihorene în 2010 este de 150.000 lei.

„În sfârşit, avem buget”, a afirmat azi directorul DSJ Bihor, Sorin Buhaş, în deschiderea tradiţionalei conferinţe de presă săptămânale. Oficialul orădean a făcut cunoscut faptul că instituţia pe care o conduce va beneficia în 2010 de un buget cu circa 50% mai mare faţă de cel din anul precedent.

Programe şi proiecte bune

„Autoritatea Naţională pentru Sport şi Tineret a răspuns doleanţelor noastre privind necesarul pentru sportul de masă, sportul de performanţă, asociaţiile judeţene pe ramuri de sport şi cluburile sportive cu performanţe deosebite. Vom avea în acest an un buget pentru acţiunile proprii în valoare de 150.000 lei, cu circa 50 la sută mai mare faţă de anul 2009. Chiar dacă este un an de criză, doamna secretar de stat Doina Melinte nu a rămas insensibilă la solicitările noastre. Iată că dacă avem programe şi proiecte bine puse la punct, am reuşit să obţinem pentru ele o finanţare pe măsură”, a declarat directorul Sorin Buhaş.

În afara celor 150.000 lei, DSJ Bihor va mai beneficia de o sumă de bani la dispoziţia direcţiei, oferită tot de la Bucureşti. „Am solicitat 90.000 de lei, faţă de 70.000, cât am avut în anul 2009. Aceşti bani vor fi distribuiţi cluburilor sportive din judeţ, în funcţie de solicitările lor, dar numai pe baza unor programe şi proiecte întocmite în mod corespunzător”, a afirmat Sorin Buhaş.

CT „Mihai Viteazul”, lider

În continuarea conferinţei de presă, directorul DSJ Bihor s-a referit la Cupa liceelor, competiţie a cărei fază judeţeană s-a încheiat recent. La fazele locală şi judeţeană au fost angrenaţi un număr de 1038 de elevi, dintre care 334 la atletism (18 licee), 300 la fotbal (25 de licee), 192 la baschet (16 licee), 156 la handbal (13 licee) şi 56 la tenis de masă (14 licee). DSJ Bihor a întocmit şi un top al liceelor participante în funcţie de clasările acestora, acordând trei puncte pentru locul I, două pentru locul II, respectiv unul pentru locul III, după cum urmează: 1. CT „Mihai Viteazul” Oradea, 12 puncte; 2. CT „Alexandru Roman” Aleşd, 10 p; 3. CN „Arany János” Salonta, 8 p; 4. LPS Bihorul, 6 p. Valoarea totală a premiilor oferite de DSJ Bihor la Cupa liceelor a fost de 25.000 lei, constând în tricouri, mingi de fotbal, baschet şi handbal şi seturi de tenis de masă.

Gavril Nutiu1Comentariu

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor