DSP, agent „anti-gălăgie”

Patronii de cluburi au solicitat Direcţiei de Sănătate să fie drastică faţă de localurile zgomotoase.

O luare de poziţie interesantă a fost cea faţă de responsabilul Direcţiei de Sănătate Publică (DSP) Bihor, instituţie responsabilă de verfiicarea normelor sanitare cât şi de poluare fonică a agenţilor economici.

Dorin Ghergheu (cafeneaua Sky din Pasaj): „Am văzut un act emis de către DPS în care se arăta că există multe localuri care provoacă gălăgie şi dezordine, dar fără să se dea număr de decibeli şi de baruri. Dvs. aveaţi instrumente, pârghii şi chitanţiere ca să-i opriţi pe cei care încalcă normele. Nu toţi fac dezordine şi gălăgie dar acum toţi vom plăti. Dacă i-aţi fi arătat cu degetul pe cei în cauză aţi fi putut rezolva această nebunie a oraşului. Concret, aţi amendat pe cineva?”

Marius Pîrcioagă, director DSP: „Vă asigur că s-au făcut determinări şi redeterminări de zgomot la o serie de solicitări din partea Primăriei, Poliţiei Comunitare sau vecinilor localurilor. În multe locuri am recomandat soluţii tehnice şi antifonări. ”

Comisarul Alin Haniş, şeful Biroului de Ordine Publică din Poliţia Municipiului Oradea: „Un caz deosebit a fost Clubul Sfera, care a fost suspendat în urma recomandării DSP. Însă am fost puşi în situaţia să-i evacuăm clienţii pentru că nu a respectat decizia. Apoi a schimbat numele firmei pentru a se eschiva. A apărut deja o practică a contestaţiilor în justiţie, favorizată de cadrul juridic defectuos. Cu atât mai binevenită este această taxă care să ne ajute în managementul ordinii publice. Din scandalurile nocturne marea majoritate sunt între orele 02:00 şi 04:00 iar 99% sunt pe fondul consumului de alcool. Harta reclamaţiilor o avem acum de la Serviciul 112. Inspectoratul Judeţean de Poliţie şi Poliţia Municipiului Oradea sprijină necondiţionat orice inişiativă a Primăriei pentru îmbunătăţirea ordinii publice. E oportun să acţionăm într-un domeniu cu foarte multe probleme. Pe Legea 61, care se tot încearcă să se îmbunătăţească de cinci ani, în 2009 am aplicat 2062 de amenzi în sumă de 569.330 lei. Personal pot să vă spun că în afara Amsterdamului, nu am mai văzut oraş european în care cluburile să bubuie noaptea în zone rezidenţiale.”0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !