DSVSA în control

Direcţia Sanitar Veterinară şi pentru Siguranţa Alimentelor (DSVSA) Bihor a controlat taberele şcolare.

„Până la aceasta dată, DSVSA Bihor a întreprins un numar de 27 controale în taberele şcolare, conform notei de serviciu primită de la ANSVSA”, a precizat Mircea Gelu Budău, directorul coordonator al DSVSA Bihor.

Inspectorii sanitari veterinari au constatat că în general condiţiile sanitare veterinare se respectă.

Au fost însă şi excepţii pentru care s-au aplicat un numar şase sancţiuni contravenţionale, în valoare totală de 9.000  lei precum şi un avertisment. „ Inspectorii din cadrul Serviciul de Igienă şi Sănătate Publică Veterinară să urmărească respectarea remedierii deficienţelor constatate cu ocazia recontrolului acestor unităţi”, a precizat directorul coordonator al DSVSA.

Controale

De verificări nu au scăpat nici staţiile de carburanţi de pe raza judeţului Bihor, care produc sau comercializează produse alimentare.„S-a avut în vedere respectarea condiţiilor sanitare veterinare şi pentru siguranţa alimentelor vis-a-vis de comercializarea produselor de origine animală şi non-animală”, a precizat Mircea Gelu Budău.

Până în prezent au fost verificate cinci asemenea unităţi, aplicându-se două sancţiuni contravenţionale în valoare de 6.000 lei şi un avertisment.

O altă acţiune care se desfăşoară în prezent de către inspectorii sanitari veterinari se referă la verificarea şi controlarea tuturor unităţilor de catering sau care prestează servicii de catering.
S-a intensificat de asemenea, controlul în pensiunile de pe arterele principale din Bihor, precum şi cele din zonele agroturistice.

Simona Albinaru0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !