DSVSA în control

DSVSA continuă contralele în pieţe, la unităţile de catering dar şi în staţiile de distribuţie a carburanţilor.

Inspectorii sanitari veterinari au întreprinse în cursul săptămânii trecute controale în unităţile de tip catering şi în unităţile de comercializare a produselor alimentare din staţiile de distribuţie a carburanţilor, precum şi în pieţele agroalimentare din Municipiul Oradea şi din judeţ.
„În această perioadă, au fost controlate un număr de şapte unităţi tip catering, fiind aplicate patru sancţiuni contravenţionale în valoare de 4.000 lei şi două avertismente”, a precizat Mircea Gelu Budău, directorul coordonator al Direcţiei Sanitar Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor.

Printre deficienţele cel mai des constatate se numără manipularea şi depozitarea necorespunzătoare a produselor de origine animală,  identificarea necorespunzatoare a spaţiilor, număr insuficient de recipienţi pentru deşeuri dar şi lipsa protecţie la sistemul de iluminat.

Verificări

La unităţile de vânzare a produselor alimentare din staţiile de distribuţie a carburanţilor,au fost efectuate un număr de 13 controale, fiind aplicate nu mai puţin de 11 avertismente scrise pentru întârziere în ridicarea înregistrării sanitare veterinare, declaraţii de conformitate incomplete, lipsă inscripţionare spaţii, lipsă monitorizare temperaturi.

„Am aplicat şi o sancţiune contravenţională în valoare de 5.000 lei datorită depozitării necorespunzătoatoare a produslor de origine animală”, a punctat directorul coordonator al DSVSA Bihor.

Nici pieţele nu au scăpat de controale. În pieţele agroalimentare din Municipiul Oradea şi Beiusau fost efectuate cinci controale. Reprezentanţii DSVSA spun că s-a constatat în general o îmbunătăţire a condiţiilor sanitare veterinare şi pentru siguranţa alimentelor privind comercializarea produselor alimentare.

Cu toate acestea în piaţa Obor, la controlul efectuat în data de 16 august au fost aplicate două avertismente, pentru starea necorespunzătoare de întreţinere a utilajelor de răcire.

Simona Albinaru0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !