Duathlon ProBikers – Cupa Kings Land

De Cristina Ghilea
Ciclismul capătă tot mai mulţi adepţi în Bihor
Ciclismul capătă tot mai mulţi adepţi în Bihor
Organizat de Asociatia Sportiva Probikers Bihor în parteneriat cu Kings Land şi EKE Bihor, duatlonul este prima competiţie de acest gen din Bihor.

Acţiuni oarecum similare s-au desfăşurat şi-n anii trecuţi – triatlonul (mai bine cunoscut ca Ironman) dar concursul din Ineu are o dificultate mult redusă, intrând în categoria sportului de masă, spune Mircea Crăciun, în numele Probikers. „Obiectivul competitiei este acela de a promova şi încuraja activitatile sportive şi anume alergarea în aer liber, mersul pe bicicleta si nu in ultimul rand dragostea pentru natura, cunoasterea frumuseţilor peisajului local”, se arată într-un comunicat al organizaţiei nonguvernamentale.

Cadouri şi trofee

Organizatorii mizează pe participarea a aproximativ 100 de concurenţi, taxa de participare fiind diferită pentru fiecare categorie, la fel ca şi dificultatea probelor.

Ocupanţii primelor trei locuri vor primi trofee şi cadouri dar organizatorii anunţă că toţi concurentii care ajung la Finish in durata ceruta in cadrul concursului, vor primi medalii de Finisher. In concurs vor fi categorizati separat cei de gen feminin respectiv masculin.

Pe echipe

Punctul de start şi finiş este terenul de golf din complexul de agrement. „Nu să fie prea departe de oraş. Locaţia este atractivă şi aveam şi o relaţie de sponsorizare cu complexul de agrement. Ne ajută, oricum, foarte mult, faptul că avem într-un spaţiu închis spaţiul necesar pentru cele două probe, de alergare şi ciclism”, spune Crăciun.

Pentru proba de alergare, o tură are 1,1 km, diferenta de nivel +4 m, locaţia fiind terenil de golf. Proba de biciletă se desfăşoară pe asfalt, pe 2 km, pe drum de piatra pentru 6 km şi traseu prin padure, 4 km. O tură are 12 km şi o diferenţă de nivel de 150 m. Indiferent de vârstă şi sex, echipele pot avea între doi şi zece membri.

Înscrierea

Perioada de înscriere pentru competiţie se închide pe 1 iunie, la ora 12, cu două zile înainte de concurs. Înscrierile pe loc se vor accepta numai in cazul în care concurentul s-a înregistrat online înaintea concursului cu 24 de ore. Dacă unele categorii nu ajung la minim 5 concurenti/categorie, sportivul este plasat la cea mai apropiata categorie raportată la vârstă. Înscrierile se pot face la sediul asociatiei din Ady Endre Nr. 81 – Oradea sau online la duathlon@probikers.ro.

Regulamentul oficial al concursului spune că pentru copiii cu varste cuprinse intre 16-18 ani este nevoie de acordul parintilor pentru a participa la concurs. Casca de protecţie este obligatorie şi este interzisă scurtarea traseului. La proba de alergat este interzisă folosirea pantofilor cu crampoane şi organizatorii nu îşi asumă răspunderea pentru starea ulterioara a bicicletelor. De asemenea, este interzisă aruncarea deşeurilor pe traseu cu excepţia staţiilor de alimentare.

TAXA DE INSCRIERE:

– cat. Hobby – 60 RON

– cat. Elite – 80 RON

– cat. Echipe – 120 RON (max 3 persoane)

– cat. Echipe – 160 RON (peste 3 persoane, max 10 peroane)

– cat. Echipe Mass Media – 50 RON (min 2 persoane, max 10 peroane)

– cat. Firme – 250 RON (max 6 persoene)

– cat. Firme – 350 RON (peste 6 peroane, max 10 persoene)

 

Fact box Plata taxei

Datele contului pentru virament bancar:

Denumirea băncii: Banca Transilvania Oradea

Numărul de cont lei: RO34 BTRL 0050 1205J170 55XX

Numărul de cont EURO: RO09 BTRL 0050 4205J170 55XX

Titular: Asociatia Pro Bikers Bihor

Înregistrarea va fi validată în momentul încasării sumei de participare.

 

Traseu

Categoria Hobby

– alergare: 5.5 km (5 ture)

– ciclism 12 km ( 1 tur)

– alergare 5.5 km (5 ture)

 

Categoria Elite

– alergare: 11 km ( 10 ture)

– ciclism 24 km ( 2 ture )

– alergare 5.5 km (5 ture)

 

Categoria Echipe

– alergare: 11 km ( 10 ture)

– ciclism 12 km ( 1 tur)

– alergare 5.5 km (5 ture)

 

Categoria Mass Media

– alergare: 5.5 km (5 ture)  

– ciclism 12 km ( 1 tur)

– alergare 5.5 km (5 ture)

 

Firme

– alergare: 5.5 km (5 ture)  

– ciclism 12 km ( 1 tur)

– alergare 5.5 km (5 ture)

 

Fact box

Programul duatronului Kings Land

sâmbătă, 2 iunie

17:00-22:00 – primirea concurentilor şi preluarea numerelor de Start – Kings Land (Ineu de Criş)

 

duminică, 3 iunie

7:00-9:30 – Inscrierea concurentilor si preluarea numerelor de Start – Kings Land (Ineu de Cris)

9:30 – Deschiderea, sedinta tehnica

09:50 – Chemarea la Start

10:00 Start

14:00 Anuntarea Rezultatelor si premierea.0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !