Dubla inaugurare la Nucet

Au inaugurat sala de sport şi Căminul Cultural Ion Davideanu
Au inaugurat sala de sport şi Căminul Cultural Ion Davideanu
Începând de duminică, localnicii din Nucet au o sală de sport nouă şi un cămin cultural modernizat.

După pârtia de schi, primarul de Nucet, Costel Sârghie mai bifează două mari investiţii: o sală de sport şi un cămin cultural. Acestea a fost inaugurate oficial duminică în prezenţa a numeroşi invitaţi. De la eveniment nu au lipsit preşedintele Consiliului Judeţean, Radu Ţârle şi nici prefectul de Bihor, Gavrilă Ghilea. „Proiectul pentru sala de sport îl avem încă din 2009. Sala are 150 de locuri, iar investiţia s-a derulat prin Compania naţională de Investiţii”, spune primarul de Nucet, Costel Sârghie. Şi reabilitarea Cămnilului cultural s-a derulat tot prin Compania Naţională de Investiţii şi a fost realizată în cadrul Programului de reabilitare a căminelor culturale derulat la nivel naţional. „Valoarea investiţiei la Cămin este de aproximativ 1,9 milioane lei, banii provin de la Ministerul Dezvoltării Regionale şi Turismului, iar partea noastră de finanţare este de 15%. Am decis ca instituţia să poarte numele poetului Ion Davideanu care a trăit şi locuit la Nucet, a lucrat ca şi farmacist la spital şi a scris şi poezii inspirate de experienţele pe care le-a trăit în aceste locuri”, a adăugat primarul Sârghie.

Diplomă de excelenţă

Tot duminică, în semn de preţuire, patru cupluri care au sărbătorit nunta de aur au fost premiate de primarul Costel Sârghie. Totodată, un premiu de excelenţă, pentru modul în care s-a implicat în proiectele counităţii a primit Mircea Valocic. Dezvoltarea urbanistică a zonei Piaţa Tineretului şi realizarea unui loc de joacă pentru copii sunt rezultat al efortului depus de cel sărbătorit ieri. Următoarea megainvestiţie care va fi inaugurată la Nucet, aflată în derulare, este reţeaua de apă şi canal. Spectacolul artistic realizat cu acest prilej i-a avut în prim plan pe elevii de la Şcoala cu Clasele I-VIII Nucet şi pe artiştii Ansamblului Crişana.

Veronica Bursaşiu

 

Taguri: ,


0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !