Dublă sărbătoare la „A. Şaguna”

1Comentariu
Dublă sărbătoare la „A. Şaguna”
Grupul Şcolar „Andrei Şaguna” din Oradea a sărbătorit ieri 200 de ani de la naşterea patronului spiritual al şcolii şi i-au dedicat o serie de activităţi.

Prof. univ. dr. Viorel Faur le-a vorbit elevilor şi profesorilor adunaţi în sala festivă a şcolii despre mitropolitul Andrei Şaguna şi despre săbătoarea ce bate la uşă, 1 Decembrie, iar Ioan Sereş, inspectorul şcolar general, a prezentat evoluţia acestei şcoli de la începuturi şi până azi. „Mitropolitul Andrei Şaguna este o personalitate de excepţie a vieţii religioase, culturale şi politice din Transilvania. El a dat un exemplu de patriotism şi a lăsat urme serioase în istoria acestui neam, fiind cel care a construit faţada acestei şcoli în care învăţaţi”, a spus Viorel Faur în alocuţiunea sa.

Tenacitate şi creativitate

Pentru a onora acest eveniment, elevii şi profesorii au pregătit o serie de acţiuni. Cu această ocazie, organizatorii au lansat şi noul număr al revistei „Univers şagunist”. Toţi elevii au fost implicaţi în organizare. Cei care îndrăgesc istoria au participat la un concurs istoric intitulat „Itinerar Andrei Şaguna – viaţa şi activitatea” şi „1 Decembrie – speranţă şi vis împlinit”.
Elevii clasei a X- a A au continuat proiectul iniţiat anul trecut, „Agenda Europa”. În cadrul work shop-ului au prezentat în format power point imagini elocvente cu stateleUniunii Europene.

Lucru în echipe

Elevii din clasa a XII-aG, coordonaţi de profesorii Marina Pop şi Cristian Vieriu, au format o echipă şi şi-au etalat creativitatea şi spiritul întreprinzător. După o muncă de o lună şi jumătate şi-au creat o firmă de exerciţiu, „F.E. Magic Moments SRL”, pe care au inaugurat-o miercuri.
Pornind de la sloganul „La colac şi la plăcinte, tot Şogunul ia aminte”, mai mulţi elevi din clasa a XI-a G au pregătit colaci, cozonaci, brânzoaice etc., pe care le-au expus pentru a fi gustate de colegii şi profesorii lor.
Elevii din clasele IX-XIII au format 15 echipe şi au participat la un concurs de estetică. Astfel, „coafezele” au aranjat, în cel mai nonconformist stil, părul colegelor lor. Nu au lipsit nici scenele umoristice (spectacole de teatru) şi nici concursurile sportive. La final a avut loc o festivitate de premiere a participanţilor la concursuri.

Crina Dobocan1Comentariu

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor