Dublu eveniment la Ştei

Dublu eveniment la Ştei
© Foto: Zorel Zima
La Ştei, arohia Greco-Catolică „Schimbarea la Faţă” şi-a sărbătorit hramul. Tot aici a avut loc întâlnirea marianiştilor.

Parohia Greco-Catolică „Schimbarea la Față” din Ștei a avut bucuria organizării unui dublu eveniment spiritual: Hramul bisericii parohiale și Întâlnirea Protopopială a Reuniunii Mariane. Pe 6 august, Biserica Greco-Catolică din Ștei îşi serbează hramul – Schimbarea la față a Domnului Isus Cristos.

Preoții din Protopopiatul de Beiuș, alături de parohul Emil Ghiurcă, protopopul Zorel Zima și părintele Adrian Podar, au concelebrat Sfânta Liturghie, unindu-se cu enoriașii prezenți în adorarea lui Dumnezeu. Uniunea corală „Ioan Bușiția” din Parohia „Sfinții Trei Ierarhi” din Beiuș a condus cântările liturgice și a susținut un recital, sub bagheta profesorului Boldiș Zoltan.

8schimbare Foto: Zorel Zima ©

Cuvântul de învățătură al părintelui Adrian Podar a subliniat contextul biblico-teologic al sărbătorii și a provocat la imitarea personală a acestei schimbări la față, prin convertire și prin redobândirea „asemănării cu chipul lui Dumnezeu” după care am fost creați.

Comuniune spirituală

După un moment de dialog și agapă, comuniunea credincioșilor a continuat cu Întâlnirea Protopopială a Reuniunii Mariane. Cuvântul de deschidere a aparţinut părintelui Zorel Zima, fiind urmat de citirea gândurilor transmise de Otilia Bălaş, președinta Reuniunii Mariane Eparhiale.

În acest fel, s-a creat o comuniune spirituală, dincolo de timp și spațiu, a fiilor și fiicelor Mariei, Născătoarea de Dumnezeu. Îndemnul de a continua a fi ceea ce prin statut este: „un ajutor temeinic în misiunea preotului unei biserici”, a fost preluat cu responsabilitate în dezbaterile care au urmat. Omilia părintelui Adrian Podar, mărturiile de credință ale celor prezenți au evidențiat statutul special al Maicii Sfinte în viața creștinului, rolul ei călăuzitor și mijlocitor, atât la nivel comunitar, în Biserică, cât și la cel individual, în viața personală, intrinsec unite.

8stei FOTO: Zorel Zima ©

Reprezentanți ai marianiștilor din parohiile Ștei, Petrani, Pocola, Beiuș au prezentat apoi activitățile și angajamentele lor.„Rugăciunea și caritatea trăită confirmă utilitatea și vitalitatea lor parohială. Ședința de lucru s-a împlinit prin stabilirea unor obiective de slujire și rugăciune, ca sprijin misiunii parohiale a preotului, respectiv prin stabilirea unei organigrame și infrastructuri protopiale, astfel fiind aleasă ca reședință a Reuniunii Mariane la nivel protopopial, Aneta Sabo, asistată de Maria Țig și Dărăbăneanu Ioan”, a precizat preotul Zorel Zima.0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !