Dugulescu si Barna explica de ce s-au alaturat PP-DD Timis

De B.A.M.
Cei doi deputati au trecut pe la mai multe partide
Cei doi deputati au trecut pe la mai multe partide
După peripluri care i-au purtat prin mai multe formaţiuni politice, deputaţii Maria Barna şi Marius Dugulescu vor candida pentru un nou mandat în Parlament, acum din partea PP-DD Timiş. Cei doi au explicat alegerea făcută.

Marius Dugulescu, fost parlamentar PDL, prezentat drept noua achiziţie a PNL chiar de preşedintele acestui partid, Crin Antonescu, fără însă a fi membru deplin, a afirmat că după mica excursie liberală a fost rugat de liderii PDL să rămână în partid. În preajma alegerilor parlamentare, Dugulescu a aflat că nu va fi pe listele acestui partid, aşa că a decis, iniţial, să candideze independent, apoi s-a alăturat PP-DD Timiş.

„Am intrat în politică în anul 2001, în Partidul Democrat, unde am stat până în aprilie anul acesta, când, datorită unor împrejurări, am intenţionat să plec în PNL. Nu am plecat. Transferul nu s-a mai produs. Nu am depus o adeziune. A fost un transfer eşuat. Nu am intrat în politică pentru a-mi fi mie bine. Am intrat cu convingerea că România are nevoie de seriozitate. În politică se minte foarte mult, eu am încercat să nu mint, să fac o politică în folosul oamenilor. Am fost independent, am fost rugat să rămân în PDL. Domnul Boc, Anastase, Ungureanu m-au rugat. Am acceptat. (…)

Atunci când s-a apropiat închiderea listelor electorale pentru alegeri am constatat că interesul bate cuvântul. Eu consider că am fost scos din acest joc pentru a putea accede alţi colegi de-ai mei care au o şansă în plus pentru simplul fapt că eu nu mai figurez pe lista ARD. Politica trebuie făcută în interesul celor care te-au ales. Am acceptat cu bucurie oferta PP-DD. A fost onorantă pentru mine, eu strângeam semnături pentru o candidatură independentă. Independenţii nu pot să ajungă în parlament decât printr-o mare minune. Mă bucur să fiu în această echipă. Scorul ce se doreşte este foarte realist. Nu îmi este teamă de adversariii mei, le respect părerile, dar noi trebuie să fim puţin mai realişti decât ei”, a spus Marius Dugulescu.

Parlamentarul a dezvăluit că în ultima vreme a primit oferte de a se alătura mai multor formaţiuni politice, înclusiv PNŢCD, dar, în cele din urmă, a ales să facă parte din partidul lui Dan Diaconescu.

Fostul deputat PSD, plecat la UNPR, Maria Barna, a explicat la rândul ei de ce a decis să se alăture PP-DD.

„Sunt deputat în funcţie, ar fi trebuit să candidez conform protocolului între PSD şi UNPR. S-a deschis o uşă, am acceptat o negociere. Avem foarte multe obiective comune, valori comune în care credem, Oamenii vin şi pleacă din partid din mai multe motive. Eu am intrat în PSD pe un protocol încheiat cu sindicatele. Ulterior am crezut în această nouă construcţie – UNPR – care s-a format în jurul sindicatelor, iar în naivitatea mea am crezut că se poate forma un partid de centru-stânga. Cel mai important pentru mine este faptul că cetăţenii care m-au ales au încredere în mine. Oamenii ştiu ce am făcut în colegiu”, spune Maria Barna.

Preşedintele PP-DD Timiş, Adrian Diaconu, a salutat intrarea în partid a celor doi parlamentari şi a declarat că obiectivul filialei la aceste alegeri este de a obţine cel puţin două colegii de deputaţi şi unul de senator, în Timiş.

„Sunt sigur că ne vom adjudeca doi deputaţi şi un senator pe Timiş. Dacă o să fie mai mulţi, să fie primit. Realist vorbind, eu zic că este rezonabil. Departe de noi de a mima o campanie. Am pus oameni neînregimentaţi politic pe colegiile lui Sîrbu şi lui Blaga, care să adune cel puţin scorul dat de partid. Le-am spus tuturor că avem şanse egale. Suntem pregătiţi, suntem în blockstarturi şi abia aşteptăm să înceapă campania. Trebuie să-i luăm printre noi pe cei care fac politică şi pot aduce un plus de valoare partidului. Sunt mândru că am reuşit să aduc printre noi doi parlamentari în exerciţiu. A fost ales omul Barna şi omul Dugulescu, nu membrul de partid x sau y”, a declarat Adrian Diaconu, preşedintele PP-DD Timiş.

 0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !