Duminică ne votăm primarii

Duminică ne votăm primarii
DEVA – În cele 525 de secţii de votare din judeţ ar putea vota duminică toţi cei aproape 412.000 de hunedoreni cu drept de vot, la care se adaugă încă 300 de cetăţeni ai Uniunii Europene care îşi au reşedinţa în judeţ.

Luând în calcul procentajul de prezentare la vot la alegerile locale anterioare, doar circa jumătate dintre ei vor intra duminică în secţiile de votare.
Cei mai mulţi hunedoreni cu drept de vot sunt în Deva : 66.228. Tot aici locuiesc şi aproape o treime dintre cetăţenii UE care ar putea să voteze în 1 iunie. Hunedoara are cu aproape 1.000 de cetăţeni cu drept de vot mai puţin, iar Petroşaniul –doar 38.153. Comuna Bătrâna, cu cei 136 de locuitori majori, este cea mai mică comunitate hunedoreană în care se va vota duminică.
Fiecare hunedorean trebuie să voteze la secţia de votare pe raza căreia domiciliază. Pot fi cuprinşi pe listele suplimentare doar cei care au fost omişi de pe listele electorale şi fac dovada că şi-au stabilit cu cel puţin 3 luni înaintea scrutinului domiciliul în circumscripţia electorală în care au loc alegeri. Şi cetăţenii UE, şi membrii birourilor electorale vor vota tot pe liste suplimentare.


Câţi s-au dus până acum la vot
La nivel naţional, la alegerile locale s-au prezentat 65% în 1992, 56,4% în 1996, 50,85% în 2000 şi 54,23% în 2004. Prezenţa la nivelul judeţului a fost în general puţin sub media naţională.

 

Dana Ioan0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !