Duminica viitoare, ultima zi de „bălăceală”

Duminica viitoare, ultima zi de „bălăceală”
Ştrandul Municipal va fi deschis publicului până în 27 septembrie. În Ioşia – sezon prelungit. Video: Sezon pe plus la Municipal  

Vremea Oradea se anuntafrumoasă, iar oradenii sunt asteptat sa se distreze la ştrand, chiar dacă temperaturile ar putea fi, conform prognozei meteo, cu un grad două mai mici în perioada următoare. Ultima zi în care orădenii vor mai putea merge la Ştrandul Municipal în acest sezon este duminica viitoare, în 27 septembrie, a anunţat directorul Regiei Autonome Pieţe Agrement Salubritate (RAPAS), Romulus Cosma. De a doua zi ştrandul se va închide pentru renovări şi igienizare. În schimb, va mai fi deschis ceva vreme ştrandul Ioşia, unde pensionarii vor avea accesul gratuit. Acesta nu va funcţiona la capacitate maximă, cu toate cele patru cinci bazine utilizate în mod obişnuit, ci doar cu unul sau două.

Conducerea RAPAS „a tras linie” la finalul sezonului 2009, anunţând un plus de venituri faţă de anul 2008, în valoare de 170.000 de lei. În acest sezon, spune Romulus Cosma, numărul celor care au beneficiat de gratuitate a fost mai mic cu aproape 15.000, fiind crescut, în schimb, numărul vizitatorilor care au plătit intrarea în ştrand, de la 51.550, în 2008, la 86.163 în 2009. Valoarea totală a încasărilor a fost în 2009 de 406.074 de lei, spre deosebire de 2008, când s-au încasat doar 232.689 lei. Şi numărul total al vizitatorilor a fost crescut în acest an: cei care au trecut pragul ştrandului municipal au fost în număr de peste 112.500, spre deosebire de anul trecut când numărul de vizitatori a fost în jur de 93.000.

„Bilanţul acestui sezon ne face să credem că activitatea se poate îmbunătăţi. Sperăm ca în anul următor să meargă şi mai bine. Vom lucra pentru sezonul următor şi la îmbunătăţirea condiţiilor din Ştrandul Municipal”, a declarat Romulus Cosma.

 

Renovări

 

Direcţiunea RAPAS aşteaptă pentru moment să vadă ce sorţi de izbândă va avea proiectul aflat în derulare la Direcţia de Dezvoltare Durabilă a Primăriei, pentru dezvoltarea Centrului de Agrement „Crisius” în zonă, iniţiat de executivul local, care va cuprinde şi Ştrandul Municipal. Strategia de îmbunătăţire a condiţiilor din ştrand va depinde de acest proiect.

„În cazul în care nu va avea succes, noi vom încerca să facem ceea ce putem strict pentru ştrand. Având în vedere că plaja este deteriorată, vom decoperta, vom transporta pământ şi vom însămânţa gazon. Vom trece şi la lucrări de reparaţii ale bazinelor şi ne-am dori o clădire de sine stătătoare adecvată pentru vestiare“, a mai spus directorul RAPAS.

Mălina Pop0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !