Dumitru Voloșeniuc și-a dat demisia de la Consiliul Județean și din conducerea PNL

Reactualizat la:
1Comentariu
Dumitru Voloșeniuc și-a dat demisia de la Consiliul Județean și din conducerea PNL
Cercetat penal, fostul vicepreşedinte al CJ Bihor demisionează din poziţia de ales judeţean, dar şi din conducerea PNL Bihor.

Dumitru Voloșeniuc și-a anunțat demisia din funcțiile de consilier județean și membru al PNL Bihor. Fost vicepreşedinte al Consiliului Judeţean în perioada 2008 – 2012 şi apoi director al Administraţiei Bazinale de Ape Crişuri Oradea, între 2012 şi 2014, Voloşeniuc este cercetat de către procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Bihor pentru conflict de interese. Lui Voloşeniuc i se impută felul în care l-a angajat pe fratele său, Dragoş Voloşeniuc, la ABA Crişuri, în perioada în care era directorul instituţiei regionale.

Marţi, Dumitru Voloşeniuc a emis un comunicat de presă, motivându-şi gestul prin faptul că nu vrea să afecteze imaginea CJ Bihor şi a PNL. „Doresc să vă informez că începând de astăzi, 9 iunie 2015, am luat decizia de a demisiona atât din calitatea de consilier județean, cât și din cea de membru în Comitetul Județean Executiv al Partidului Național Liberal – filiala Bihor.

Având în vedere că în ultima perioadă au existat suspiciuni legate de activitatea mea publică, pentru a nu pune într-o lumină nefavorabilă nici instituția Consiliului Județean Bihor și nici Partidul Național Liberal, am hotărât ca până la clarificarea situației mele din punct de vedere juridic să mă retrag din funcțiile publice ocupate și să mă întorc în sectorul privat.

Țin să le mulțumesc colegilor din cadrul instituțiilor publice din a căror conducere am făcut parte pentru colaborarea avută în toți acești ani, precum și colegilor de partid, alături de care rămân în continuare ca simplu membru PNL”, transmite Dumitru Voloşeniuc.

Angajări cu bucluc

În toamna lui 2014, Dumitru Voloşeniuc a fost chemat la sediul Parchetului, pentru a i se aduce la cunoştinţă acuzaţia. Este vorba despre conflict de interese, infracţiune pentru care riscă o pedeapsă cu închisoarea între 1 şi 5 ani şi interdicţia de a mai ocupa funcţii publice. Fratele pe care l-a angajat, Dragoş Voloşeniuc, este, de asemenea, cercetat penal, reţinându-i-se patru acuzaţii de trafic de influenţă şi una de delapidare. Pe 18 septembrie, Dragoş Voloşeniuc era reţinut pentru 24 de ore de către poliţiştii antifraudă şi de procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Bihor. Dragoş Voloşeniuc este acuzat că, în perioada ianuarie-februarie 2014, ar fi pretins şi primit 1.000 de euro de la martorul denunţător V.A.D., lăsându-l să creadă că are influenţă, prin intermediul fratelui său, Dumitru, atunci director la ABA Crişuri, asupra persoanelor cu funcţii de conducere din cadrul Spitalului Clinic Municipal „Gavril Curteanu” Oradea pentru facilitarea angajării soţiei denunţătorului. De asemenea, Dragoş Voloşeniuc este acuzat că pe 22 august 2014 ar fi pretins şi primit 2000 de lei de la numita V.T.A., pentru ca acesta să-şi exercite influenţa asupra conducerii Administraţiei Bazinale de Ape Crişuri Oradea, condusă tot de Dumitru Voloşeniuc, în vederea facilitării angajării fratelui acesteia.

Carburanţi „înstrăinaţi”

Acelaşi Dragoş Voloşeniuc este acuzat că, în perioada aprilie – august 2014, în calitate de angajat al ABA Crişuri, în baza aceleiaşi rezoluţii infracţionale, şi-a însuşit, în mod repetat, cantităţi de motorină cuprinse între 10-50 litri din utilajele care aparţin instituţiei şi pe care acesta le gestiona. De altfel, la începutul acestui an presa locală a relatat cum Dumitru Voloşeniuc însuşi şi-ar fi sprijinit propriul club de fotbal, Sporting Lugaşu de Jos, din resursele ABA Crişuri, alimentând maşinile clubului cu carburanţii ABA Crişuri şi transportându-i pe sportivi cu microbuzele instituţiei.

Alte două fapte pentru care este acuzat Dragoş Voloşeniuc se referă la pretinderea unor sume de bani (4.500 lei şi 500 euro de la martorul denunţător M. I.), lăsându-l să creadă că are influenţă, prin intermediul unui avocat neprecizat, asupra unui anume „comandant” (persoană influentă) care îi poate restitui permisul de conducere auto reţinut de organele de poliţie în cadrul unui dosar penal. De asemenea, în perioada august – noiembrie 2013, ar fi pretins şi primit de la martorul denunţător V. J. suma de 1200 lei, lăsându-l să creadă că îşi va exercita influenţa asupra unor persoane neprecizate, pentru a-i obţine o diplomă de conducător de utilaje de mare tonaj fără ca denunţătorul să urmeze vreun curs de specialitate sau să participe la vreun examen în acest sens.1Comentariu

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor