Dumnezeu a fost rapidist

Reactualizat la:
Dumnezeu a fost rapidist
Rapid s-a calificat joi seara in grupele Cupei UEFA, dupa o victorie obtinuta la Bucuresti contra lui Feyenoord, 1-0. Victoria lui Rapid a venit dupa un gol al lui Buga si in urma unei reprize in care olandezii au atacat in valuri, fara sa reuseasca sa marcheze, avand chiar si un gol anulat!

Mingile trimise de Feyenoord au ocolit pur si simplu poarta lui Coman. Rapidul a fost ocrotit de soarta si a obtinut o calificare muncita si istorica!

Elevii lui Razvan Lucescu se califica in grupe cu scorul cumulat de 2-1, in urma acelui 1-1 obtinut in Olanda.

Acum 35 de ani, UTA elimina pe Feyenoord din Cupa Campionilor Europeni. In 2005, olandezii au mai primit o lectie de limba romana de la Rapid!

Meciul

Rapid a răsturnat toate calculele hârtiei, eliminând fosta deţinătoare a trofeului, după ce în prima manşă a turului I terminase la egalitate, 1-1, pe “De Kuip”.

Giuleştenii obţin această performanţă remarcabilă într-o perioadă dificilă pentru ei, cu frământări interne şi jocuri nereuşite în campionat. Cu atât mai frumoasă a fost dăruirea lor într-un meci în care ambele echipe au ratat ocazii uriaşe.

Feyenoord, obligată să marcheze, a atacat din primele minute, iar Castelen a avut prima şansă de gol în min. 2, când a şutat din unghi, mingea fiind deviată de un fundaş rapidist în corner.

Rapid, însă, a deschis scorul în min. 12, la capătul unui contraatac: D. Niculae l-a lansat pe Buga, acesta a făcut o cursă excelentă, profitând şi de greşeala lui Greene, şi a şutat destul de slab, portarul Lodewijks a respins în faţă şi Buga amarcat din plonjon, cu noroc: 1-0.

În restul primei reprize, Feyenoord a deţinut controlul jocului, iar Rapid s-a apărat, încercând să pună probleme pe contraatac. Au fost câteva situaţii fierbinţi la poarta lui Coman, care a scos şutul de la distanţă a lui Ono (16), apoi Kuyt a şutat pe lângă poartă (16, 38). Căpitanul olandezilor a încercat o lansare pentru S. Kalou, dar acesta nu a ajuns la minge, în marginea careului (21).

La reluare, Feyenoord nu are altceva de făcut decât să atace, iar De Guzman (50) iroseşte o bună situaţie de gol, lovitura sa de cap fiind respinsă de Coman.

Rapid beneficiază şi ea de câteva şanse de gol, dar D. Niculae (53) ratează întâi voleul şi apoi preluarea (54), iar mingea centrată din corner de Karamian se scurge prin faţa porţii (54).

Mare ocazie pentru Feyenoord, când şutul lui Vincken şterge bara porţii lui Coman (75). Peste un minut, Bahia reia prin faţa porţii din poziţie bună.

O mare ocazie de gol are şi Kuyt (82), care a trimis cu capul pe lângă poarta lui Coman.

La poarta cealaltă, Buga iroseşte o ocazie imensă (84), trecând de portarul Lodewijks, dar a şutat slab, iar mingea a fost oprită cu mâna de suedezul Östlund, dar arbitrul nu a acordat penalty, că existau circumstanţe.

Uriaşă ratare a lui D. Niculae (90+1), singur cu portarul, reia complet aiurea de la 16 metri, irosind şansa de a încheia meciul. Vasilache îşi încearcă şi el norocul de la circa 40 de metri (90+4), dar portarul reţine cu destule emoţii.

O decizie interesantă a fost luată de arbitrul Cardoso Batista în min. 73, când oaspeţii au marcat, dar portughezul a anulat golul la semnalizarea arbitrului asistent, motivul acestei hotărâri fiind neclar, însă.

Marţi, 4 octombrie, va avea loc tragerea la sorţi a grupelor Cupei UEFA.

Au evoluat echipele:

Rapid: 30-Daniel Coman – 23-Marius Constantin, 24-Vasile Maftei (căpitan), 6-Ionel Rada – 9-Valentin Bădoi, 17-Marius Măldărăşanu, 11-Robert Ilyeş, 10-Artiom Karamian (14-Dumitru Perjă, 90+1) – 29-Mugurel Buga (7-Ciprian Vasilache, 84), 29-Nicolae Constantin (13-Emil Dică, 70) – 21-Daniel Niculae. Antrenor Răzvan Lucescu. 

Rezerve neutilizate: 21-Mihai Mincă, 5-Ionuţ Stancu, 18-Nicolae Grigore, 20-Lucian Burdujan.

Feyenoord: 30-Patrick Lodewijks – 2-Alexander Östlund, 4-André Bahia, 18-Serginho Greene (29-Tim Vincken, 65), 5-Pascal Bosschaart – 6-Hossam Ghaly (33-Jonathan De Guzman, 46), 17-Patrick Paauwe (19-Ali Boussaboun, 81), 8-Shinji Ono – 21-Salomon Kalou, 7-Dirk Kuijt (căpitan), 28-Romeo Castelen. Antrenor: Erwin Koeman. 

Rezerve neutilizate: 1-Maikel Aerts, 3-Karim Saidi, 14-Sebastián Pardo, 23-Ferne Snoyl.

Stadion Giuleşti: 12.000 spectatori.

Arbitru: Lucilio Cardoso Cortez Batista. Asistenţi Jose Carlos Neves Ramalho, Joao Ferreira Dos Santos. Arbitru de rezervă Pedro Jorge Carvalheiro Henriques (toţi din Portugalia).

Cartonaşe galbene: Paauwe (45), Bahia (45+3), N. Constantin (47), R. Lucescu (69), Coman (83), Bosschaart (84).

Onlinesport.ro