După 17 ani, de la Revoluţie

1Comentariu
După 17 ani, de la Revoluţie
REŞIŢA – Zilele de 21 şi 22 decembrie aduc, pentru locuitorii judeţului Caraş-Severin, semnificaţii aparte: unora le spun ceva despre o istorie recentă, despre care învaţă la şcoală, alţii rememorează momente dintr-o istorie pe care au trăit-o şi pe care alţii au făcut-o.

Însă, există câţiva oameni, acei oameni care au avut curajul să strige „Jos comunismul!“, pentru care aceste zile echivalează cu cele mai importante momente ale vieţii lor. Sunt momentele în care lacrimile şi durerea suferită pentru pierderea celor dragi se împletesc cu bucuria că au redat libertatea a milioane de oameni. Miercuri, 21 decembrie 2006, la Troiţa din Centrul Civic al Reşiţei s-au adunat revoluţionari, urmaşi ai revoluţionarilor şi oficialităţi.

S-au spus cuvinte frumoase despre acea pagină, întoarsă cu jertfă, din istoria României, pagină care a schimbat soarta ţării: Revoluţia din Decembrie 1989. Au fost impresionante momentele în care revoluţionarii reşiţeni au îngenunchiat în faţa Troiţei, în memoria celor care au murit în 1989, în cinstea celor care au luptat atunci şi trăiesc. Aceştia din urmă pot fi mulţumiţi că, în câteva zile, pot asista cu mândrie la întoarcerea unei noi file din istoria României: aderarea la Uniunea Europeană.

Comemorare la Caransebeş

La Caransebeş, manifestările prilejuite de împlinirea a 17 ani de la evenimentele din decembrie 1989 au debutat cu inaugurarea sălii de şedinţe „1 Decembrie 1918“ din cadrul primăriei, recent renovată, moment la care au participat şi membrii Asociaţiei Luptătorilor în Revoluţia din Decembrie 1989 Caransebeş.

A urmat un concert de colinde, după care reprezentaţii principalelor instituţii şi organizaţii din municipiu au depus coroane şi jerbe de flori la Monumentul Martirilor în Revoluţia din 1989. Participanţii s-au deplasat, în acordurile Fanfarei din Caransebeş, spre placa comemorativă instalată pe clădirea Cercului Militar, unde a fost oficiată o slujbă de pomenire a celor căzuţi în tragicele evenimente din anul 1989.

Nina Curiţa
Iulius Pîrvu
1Comentariu

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

versiunea HTML a comentariilor