După alegeri vine potopul

ORADEA – Prefectul Bihorului, Ilie Bolojan a susţinut azi la Baile Felix că după alegerea managerilor de spitale, va face curăţenie în spitale în ceea ce priveşte personalul medical. Acesta făcea referire atât la pensionarea medicilor care au împlinit vârsta de 62 de ani şi 11 luni, conform legislaţiei în vigoare, cât şi aplicarea descentralizării la Centrul de Diabet. Sondaj Diabet [.doc – 57KB]

„Coada câinelui trebuia tăiată mult mai repede. Deşi s-a tergiversat plecarea medicilor în teritoriu – de parcă ar trebui să meargă în Africa – după concursul de manager vom trece efectiv la fapte” a susţinut cu convingere Ilie Bolojan. Până la limpezirea lucrurilor prefectul a anunţat că bolnavii de diabet vor fi programaţi telefonic pentru consultul medical pentru a nu mai fi umiliţi pe la uşile cabinetelor, aşteptând ore în şir. „Nu putem să ne batem joc de bolnavi. Să ajungă medicii rezidenţi şi asistentele să prescrie reţeta bolnavului. Este indamisibil aşa ceva” şi-a exprimat nemulţumirea prefectul Bihorului.

Control de la CAS Bihor

Tot în privinţa bunei desfăşurări a aplicării Programului naţional de diabet, Casa de Asigurări de Sănătate Bihor a efectuat un sondaj în perioada 1-3 noiembrie în cadrul a două farmacii şi la Centrul de Diabet de la Ambulatoriul de Specialitate a Spitalului Clinic Judeţean Oradea, pe un eşantion de 70 de asiguraţi. Sondajul a vizat aprecierea satisfacţiei asiguraţilor cu privire la eliberarea antidiabeticelor orale.

Conform sondajului primit din partea CAS Bihor, doar 37 din cei 70 de asiguraţi au primit scrisoarea medicală către medicul de familie. Totodată, 64 au găsit medicamentele prescrise. În cazul a trei dintre ei farmaciile nu mai aveau pe stoc antidiabetice orale iar altele două nu mai aveau fonduri. „Refuzul eliberării antidiabeticelor orale de către farmacii, pe motivul epuizării plafonului este înafara cadrului legal. Pacienţii care se confruntă cu astfel de situaţii sunt rugaţi să le semnaleze la numărul gratuit de telverde 0.800.800.969 al CAS Bihor” se precizează în comunicatul CAS Bihor.

Viorica Borz0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase