După „Biblioteca vie”, „Campanie stradală”

De Dan Birta
Reactualizat la:
„Biblioteca vie” s-a bucurat de un mare succes
„Biblioteca vie” s-a bucurat de un mare succes
Trei zile în care orădenii sunt invitaţi pe Republicii „să facă parte din diversitate”.


Elevii de la Liceul de Arte din Oradea vor derula de luni şi până miercuri a doua parte a Proiectului ,,Fii parte la diversitate!” – „Campania stradală”. Prima parte a proiectului „Biblioteca vie”, a avut loc în decembrie 2014. Proiectul a fost iniţiat în anul 2014 de Asociaţia ArtFusion Bucureşti în parteneriat cu Fundaţia Noi Orizonturi care este promotoarea Cluburilor Impact în România.

„Proiectul vizează implementarea a două metode –«Biblioteca vie» şi «Campanie stradală» – pentru atingerea scopului proiectului: promovarea diversităţii, a toleranţei şi nondiscriminării”, a declarat Mihaela Costea, profesor la Liceul de Arte. Pentru atingerea acestor obiective au fost selectate 10 cluburi Impact din ţară care să implementeze cele două metode. Astfel, în Oradea a fost selectat Clubul Impact Arte (al Liceului de Arte Oradea) care are ca şi partener şi coordonator local Asociaţia Filantropia Oradea.

Prima metodă a proiectului s-a desfăşurat în Oradea, între 8 şi 11 decembrie , prin realizarea unei Biblioteci Vii la care au participat circa 20 de cărţi şi peste 200 de cititori.

Campanie stradală

Cea de-a doua metodă – „Campanie stradală”– se va desfăşura în aer liber în zilele de 27, 28, 29 aprilie, pe str. Republicii. Pentru implementarea „Campaniei stradale”, Clubul Impact Arte a aplicat pentru Bursa Talentelor organizată de Fundaţia Comunitară Oradea, proiectul fiind printre cele şase care primesc finanţare nerambursabilă din bugetul constituit în urma Galei Bursa Talentelor, la care au contribuit o serie de firme bihorene.

Program

În prima zi va avea loc realizare unei lucrări colective de mari dimensiuni (pe porţiunea pietonală a străzii Republicii) de către elevii participanţi şi trecătorii pe o fâşie de hârtie de circa 400 m lungime, cu tempera, markere etc. Trecătorii vor fi invitaţi să deseneze, picteze, să scrie un mesaj în concordanţă cu mesajul proiectului: acceptarea diversităţii, toleranţa, nondiscriminare.

Cei care vor contribui prin desen sau mesaje la realizarea lucrării colective vor primi din partea elevilor voluntari un calendar care va cuprinde zilele internaţionale potrivite cu tematica proiectului.

Vor participa in aceasta zi aprox. 150 de elevi. Vor fi insotiti de profesori. Elevii vor fi distribuiti de-a lungul fasiei de hartie si in apropierea sevaletelor.

În ziua a doua, elevi de la secţia de muzică vor avea momente de interpretare instrumentală şi vocala în aceaşi locaţie. De asemenea, va avea loc o prezentare cu creaţii vestimentare realizate din materiale reciclabile.. În ziua a treia va avea loc o paradă de modă cu creaţii vestimentare realizate din materiale ecologice.0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !