După doi ani calmi, ar vrea război politic

De Otilia Șandor
Reactualizat la:
1Comentariu
După doi ani calmi, ar vrea război politic
Managerul Ambulanţei demis miercuri anunţă „fisuri politice”.

Supărat că a fost demis din funcţia de manager al Ambulanţei Bihor, ec. Gheorghe Pintea îşi atacă colegii din conducere şi anunţă „fisuri politice”.

Ec. Pintea a fost demis miercuri, prin ordin de ministru, iar joi a convocat o conferinţă de presă pentru a trece în revistă un bilanţ al activităţii sale şi a colegilor din comitetul director, dar mai ales pentru a trimite acuze acestora şi chiar liderului PSD Bihor, Ioan Mang. Ex-managerul Pintea s-a declarat uimit că a fost demis din funcţie, deşi nu i s-a imputat nimic şi spune că nu e supărat pe ministrul Sănătăţii, bihoreanul Florin Bodog, aruncând însă săgeţi spre liderul de Bihor al PSD, Ioan Mang, pe motiv că nu l-ar fi chemat înainte de demitere să-l anunţe sau să îi explice vreun motiv.

Bilanţ bun

Ex-managerul a amintit că din 12 mai 2015, de când a fost numit şi el politic, din partea ALDE, la cârma Ambulanţei Bihor, a creat Butonul Roşu, de alertare rapidă a celor circa 400 de angajaţi în caz de eveniment de cod roşu. Împreună cu colegii din Comitetul director, s-a implicat în rezolvarea unor probleme legate de salariile personalului, de intrarea în legalitate a şefilor de compartimente, organizarea de cursuri de pregătire diferite pentru personalul medical şi TESA, verificarea aparaturii medicale, efectuarea unor acte caritabile, achiziţia de echipamente pentru personal, transformarea unor încăperi folosite ca depozite şi garaje folosite ca depozite în săli de curs respectiv în garaje pentru maşinile de urgenţă, dotarea substaţiilor.

Ec. Pintea a amintit de demersurile făcute pentru recuperarea unor prejudicii făcute pe vremea managerului anterior, dar şi de controalele ITM, ale Curţii de Conturi, ale Corpului de Control al Ministerului Sănătăţii şi ale Curţii de Conturi din Bucureşti, din care SAJ-ul a ieşit foarte bine.

Acuze cu ce scop?

Supărarea ex-managerului vine însă din pricina demiterii sale pe care nu o înţelege şi pe care, spune el, nu i-a explicat-o nimeni: „Nu m-a chemat nici măcar dl Mang înainte, să-mi spună de ce voi fi demis”. Aşa că ex-managerul a contestat demiterea lui şi a atenţionat că va face o altă conferinţă de presă peste două săptămâni, la ALDE, când va putea „arăta documente”.

Pintea a aruncat vina demiterii lui în cârca colegilor din Comitetul director cu care a reuşit de fapt să rezolve probleme din Ambulanţa Bihor, redând instituţiei un prestigiu pierdut. Ţinta principală a ex-managerului este directorul economic, căruia nu a vrut să-i pronunţe numele, deşi, în lipsă, i-a adus mai multe acuze legate de ilegalităţi cu maşini de consultaţie, cu medic, la domiciliu şi de schimbul de ture.

Are post de auditor

Ex-managerul a recunoscut că a fost numit politic la Ambulanţa Bihor şi nu a negat că ar putea bate palma cu un alt partid. Pintea nu a dorit să spună ce intenţii politice are, deşi cunoaşte că odată intrat într-un partid până acum advers, toate problemele şi acuzele ar dispărea.

Cert e că ex-managerul are post tot la Ambulanţă. Gheorghe Pintea a anunţat că din vară şi-a luat postul de auditor, printr-un concurs jurizat de colegi din jurul Bihorului. Pintea a mai atenţionat că, din această postură, va controla acum noua conducere, interimară, ca şi el, până la organizarea unui concurs.1Comentariu

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor