După Oradea – Hurghada vine Creta, din primăvară

De Călin Corpaş
Reactualizat la:
15Comentarii
După Oradea – Hurghada vine Creta, din primăvară
Compania aeriană AlMasria Universal Airlines va opera zborurile charter de Egipt, cu aparate Airbus A320 noi, cu 177 de locuri*.

Prezentă la Aeroportul Oradea, directorul executiv al Christian Tour, Doina Grigoraş, anunţă planuri mari ale acestui operator turistic pentru Oradea. Christian Tour tocmai a achiziţionat o reţea de distribuţie în Ungaria, piaţă pe care doreşte să pătrundă în forţă. În ţara vecină, Christian Tour va avea 20 de vânzare a pachetelor turistice, inclusiv în oraşele aflate pe graniţa cu România, precum Debreţinul, Nyreghaza sau Bekescsaba. Pe lângă Hurghada şi Antalya, de la anul Christian Tour va oferi şi Creta, cu plecare de pe Aeroportul Oradea. Acum, însă, operatorul se concentrează pentru ca destinaţia Hurghada să fie un succes în această toamnă, în condiţiile în care la Marea Roşie urmează vârful de sezon.

Planuri pentru hub turistic aerian

„Oradea va deveni un hub foarte important pentru noi şi am decis să începem cu Egiptul. Această destinaţie nu este nefamiliară. Un al doilea motiv – în această perioadă Egipt are vârf de sezon. Am ales să suprapunem operaţiunile peste perioada vacanţei copiilor. Egiptul reprezintă o atracţie pentru turiştii români. Este clar o destinaţie de plajă, iar în România există foarte mulţi amatori de sporturi nautice, scufundări, snorkeling. Sunt foarte multe facilităţi pentru familii cu copii, în cadrul hotelurilor. Este adevărat că această lansare este puţin târzie. Dacă această destinaţie va fi încununată cu succes, intenţionăm să o reluăm din primăvară”, transmite directorul unuia dintre cei mai mari operatori de turism din România.

Cursele directe din Oradea spre staţiunea Hurghada de la Marea Roşie vor debuta miercuri, 4 octombrie şi se vor desfăşura până în 8 noiembrie, decolând de la Oradea în fiecare zi de miercuri. Iată programul zborurilor: Hurghada 9:00 – Oradea 13:40, Oradea 14:40 – Hurghada 17:15, pentru luna octombrie şi Oradea 9:00 – Hurghada 12:40, Oradea 13:40 – Hurghada 17:15, pentru noiembrie. Biletele pornesc de la 299 de euro + 95 de euro taxe aeroportuare, pentru ofertele destinate seniorilor de peste 55 de ani, respectiv de la 385 de euro (plus 95 de euro) şi se găsesc în reţeaua Christian Tour şi în agenţiile partenere. „Aşadar, cursa de Oradea este o cursă unicat în vârf de sezon. Se încearcă o operare în afara perioadei standard. Niciodată nu s-a încercat o operare în această zonă”, afirmă reprezentanta operatorului turistic, pentru care colaborarea cu Aeroportul Oradea este una foarte importantă.

Transfer spre Oradea

Destinaţia Antalya din vara 2017 a fost una foarte solicitată, transmite Doina Grigoraş: „A fost o surpriză foarte plăcută, chiar dacă nu am reuşit să obţinem un orar de zbor foarte bun. Gradul de ocupare al aeronavelor a fost de 98%. Charterul de Egipt ne-ar fi confortabil la 85%. Nu înseamnă neapărat profit, ci cotă de piaţă, o destinaţie nouă pe care dorim să o menţinem cu succes. Cu siguranţă că vom opera un zbor spre Creta, din sezonul viitor, din vara viitoare, alături de Antalya.

Având în vedere extinderea pentru Ungaria, există posibilitatea să ne gândim şi la altceva”.

Pentru aceste curse charter, Christian Tour oferă şi transfer cu autobuzul spre Aeroportul Oradea, de la Arad, Timişoara, Cluj, Satu Mare, Carei, Baia Mare şi Debreţin.

Terminal nou

„Considerăm că orice cursă de pe Aeroportul Oradea este una în beneficiul consumatorului final. Este important ca zborul să fie de acasă, să nu fie o deplasare înspre un alt aeroport. Indiferent că este o cursă de linie sau în scop turistic, bihorenii şi cei din judeţele învecinate vor putea să aibă această variantă, de a scurta distanţele. În privinţa extinderii terminalului de pasageri, avem contractat constructorul şi facem demersuri pentru demararea lucrărilor. Se lucrează la proiectul tehnic şi ne dorim să putem începe cât mai curând realizarea noului terminal. Sperăm ca în anii următori AO să devină unul dintre cele mai importante din zonă, să câştigăm din anii pierduţi în care judeţul Bihor a fost văduvit de a avea aceste destinaţii. Consider că judeţul Bihor era mult mai dezvoltat economic dacă aveam aceste curse în urmă cu 10 – 15 ani”, a ţinut să puncteze Traian Bodea, vicepreşedintele CJ Bihor, cu ocazia prezentării curselor charter de vacanţă.

*Paragraf corectat ulterior.15Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor