După pensionari, studenţii

După pensionari, studenţii
ORADEA - Nouă organizaţii studenţeşti şi-au pus semnăturile pe cererea pentru gratuitatea transportului local pentru această categorie, susţinută de UDMR prin consilierul local Iulius Delorean. Alocatia complementara | Catre Primarie | Cheltuieli | Gratuitate OTL

„Federaţia Asociaţiilor Studenţeşti „Student Pro” din Universitatea Oradea, Asociaţia Studenţilor de la Relaţii Internaţionale şi Studii Europene ARISE Oradea, AIESEC Oradea, Asociaţia Gheorghe Şincai a Studenţilor în Istorie Oradea, Asociaţia Studenţilor Medicinişti din Oradea, Convenţia Judeteană Bihor a Parlamentului Tinerilor din România, Asociaţia Studenţilor din Universitatea Oradea, Association des Etudiants Francophone, Studenţii din Senatul Universităţii din Oradea, Uniunea Studenţilor Maghiari din Bihor fiind organizaţiile care reprezintă interesele studenţilor oradeni, dorim să vă aducem la cunştinţă (…) o propunere de soluţionare a uneia din problemele stringente ale tinerilor”, se arată în adresa înregistrată la Primărie pe 11 ianuarie.

 În opinia soliictanţilor, Consiliul Local ar trebui să adopte o Hotărâre care să garanteze subvenţionarea integrală pentru studenţidin toate ciclurile de studiu, a abonamentului lunar pentru două linii de transport local în comun.

Tentativă eşuată

Iulius Delorean spune că depeşa studenţilor va fi susţinută, până luni, de câte o scrisoare semnată de fiecare dintre rectorii celor patru Universităţi din Oradea şi promite că va aduce problema în discuţie în Consiliul local, când se va discuta bugetul.

Conform udemeristului, studenţimea a mai avut o tentativă de a discuta cu Primăria această facilitate dar au fost refuzată de Emilian Sala, şeful Direcţiei Economice, pe motiv că un atare demers ar încălca autonomia universitară.

Argumentele pentru care se cere gratuitatea ţin de veniturile modeste sau lipsa locurilor de cazare din cămine, de unde ar rezulta nevoia de a tranzita oraşul până la unităţile de învăţământ.

În prezent, cea mai vastă categorie care beneficiază de transport în comun gratuit sunt pensionarii, pentru care primăria a decontat regiei locale de transport în comun aproximativ 50 miliarde de lei vechi, pentru anul trecut.

Cristina Ghilea0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !