Durerea apare prima

Neurochirurgul Dan Constantinescu
Neurochirurgul Dan Constantinescu
Durerea acută apare în prima fază a afecţiunii herniei de disc, dar boala se agravează când durerea dispare.

Neurochirurgul orădean Dan Constantinescu explică faptul că discul herniat cu siguranţă în timp va leza structurile nobile fie prin leziune directă sau prin calcifiere, producând o stenoză şi o strângere a nervului şi pacientul va ajunge tot pe masa de operaţie, dar mai târziu. „Problema e că întâi sunt lezate fibrele care conduc durerea. De aceea, în primă fază apare durerea foarte mare, în faza de iritaţie radiculară şi nu întotdeauna se operează. Urmează faza de afectare motorie, când fibrele nervoase care conduc durerea au fost lezate iremediabil; atunci pacientul nu mai are dureri, dar simte că nu îşi mai poate mişca piciorul sau are alte deficienţe neurologice. În această fază, din păcate mulţi se adresează dar atunci recuperarea neuromotorie nu mai e de sută la sută, adaugă medicul.

Recidivă

Hernia de disc poate recidiva. Pacientul trebuie să ştie că are mai multe discuri şi hernia poate apărea la acelaşi disc sau la unul din cele 24 de discuri pe care le are, pe partea stângă sau pe dreapta. Medicul neurochirurg explică însă că prin această tehnică recidiva nu e problematică; „Se curăţă hernia de disc afectată, restul se lasă pe loc, pentru că întotdeauna ceea ce este al organismului este natural şi mai bun decât orice proteză. Oricât de mult au evoluat materialele există un procent de rejecţie fiindcă organismul uman recunoaşte corpul străin şi de aceea ce e bun şi sănătos trebuie lăsat acolo”. În plus, prin această tehnică ce implică numai doi centimetri leziune şi care permite medicilor „să mergă ţintit”, se poate interveni şi la recidivă ca şi când s-ar interveni de prima dată, ceea ce nu se poate prin operaţia clasică care ar presupune în cazul recidivei o reintervenţie mai dificilă din cauza faptului că nu mai sunt structurile anatomice clasice.

O.S.0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !