Dus, legat şi jefuit în pădure

Dus, legat şi jefuit în pădure
Un tânar a trecut printr-o experienta dura, fiind dus cu forta în padure si „pedepsit” pentru ca nu ar fi onorat o datorie baneasca. Cum unul dintre feciorii care au vrut sa-si faca singuri dreptate e fiul unui ofiter din Directia Politiei de Frontiera Oradea, stirea a fost transmisa si pe postul TVR 1 Bucuresti.

Din câte ne-a confirmat politistul judiciar Mugur Poinaru, din echipa de anchetatori ai cazului, totul a pornit de la o barca pneumatica pe care un comerciant din piata i-ar fi împrumutat-o unui tânar, la solicitarea unui cunoscut comun.

Pentru ca barca nu ar fi fost restituita la timp, comerciantul a mobilizat alti patru tineri, împreuna cu care l-a asteptat pe „împricinat” în fata blocului acestuia. Apoi l-au însfacat si urcat într-o masina, cu care l-au dus în padurea de lânga Miersig. Acolo l-au legat de un copac, amenintându-l si bruscându-l, pâna l-au determinat sa admita datoria si sa promita ca va aduce cei noua milioane de lei, contravaloarea barcii.

Mai mult, unul dintre recuperatori i-a luat si telefonul mobil ca garantie. Într-un târziu, victima a fost dezlegata si abandonata în padure. Speriat, tânarul a stat ascuns în padure toata noaptea, depunând plângere la Politie în urma cu o saptamâna.

„Cei cinci tineri fara minte au fost identificati rapid si arestati preventiv, sub învinuirea de tâlharie. Ulterior,Curtea de Apela decis sa fie cercetati în libertate unul dintre ei, care era minor, si înca un tânar care s-a stabilit ca nu a avut o implicare relevanta”, ne-a mai informat ieri ofiterul Mugur Poinaru.

Cristian Horgos