E an electoral la Universitatea Oradea

E an electoral la Universitatea Oradea
Conform noii legislaţii universităţile vor începe alegerile pentru funcţiile de conducere chiar din acest an.

Universitatea Oradea a primit, la fel ca şi celelalte universităţi de stat, calendarul pentru desfăşurarea şi organizarea alegerilor pentru funcţiile de conducere. „Am primit de la minister calendarul pentru organizarea alegerilor în universitate, iar alegerile vor începe din septemrbie, iar primii vor fi aleşi directorii de departamente”, a anunţat rectorul Cornel Antal. Departamentele vor lua locul fostelor catedre, iar directorii acestora vor fi echivalenţii şefilor de catedră. De menţionat este că prin organizarea în departamente a scăzut numărul de la 60 de catedre la 47 de departamente.Următorii pe lista alegerilor sunt cei care vor face parte din consiliile facultăţilor, iar după urmează a fi aleşi membrii Senatului, cu menţiunea că aceştia nu mai pot deţine şi funcţii de conducere. Legislativul universitar va fi ales de către toate cadrele didactice şi de către studenţi.

Concurs la decanat

Odată aleşi senatorii universitari se va trece la alegerea rectorului, acesta la rândul său îşi va desemna echipa de prorectori. Poate cea mai importantă modificare adusă alegerilor universitare este renunarea la alegerea decanilor. Conducerea facultăţilor va fi ocupată în urma unui concurs.

„Cei care au acum funcţii de conducere -rector, prorectori, secretari ştiinţifici, decani şi şefi de catedre- îşi vor duce mandatele până la final. Oricum acestea expiră în februarie- martie 2012. Alegerile universitare trebuie să se încheie până în martie 2012, conform calendarului transmis de minister”, a mai declarat Cornel Antal.

V.T.

Universitar concediat pentru copy-paste

 0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !