E-mail-ul rectorului Antal, clonat

E-mail-ul rectorului Antal, clonat
Rectorul orădean Cornel Antal (foto stanga) a dezvăluit în ultima conferinţă de presă susţinută la Universitate că este ţinta unor campanii electronice de dezinformare, care îşi găsesc spaţiu într-un săptămânal orădean de informaţie.

„Am primit mai multe mesaje anonime caracterizate de infantilism, dar există şi o persoană care a trimis e-mail în numele meu, adresa având chiar numele meu”, a declarat rectorul Cornel Antal.

Adresa incriminată este cornelantal@gmail.com iar în urma unor verificări neoficiale ale adresei IP ale calculatorului de pe care au fost trimise e-mail-urile s-a descoperit că ar face parte din reţeaua informatică a Universităţii Oradea, cu trimitere către Facultatea de Arhitectură şi Construcţii.

Aşteaptă identificarea

Întrebat dacă are la cunoştiinţă o legătură între e-mail-urile anonime trimise către un săptămânal orădean de „informaţie” şi interviul frontal acordat de prodecanul Constantin Gheorghe Ionescu (foto dreapta) al Facultăţii de Arhitectură şi Construcţii, rectorul Cornel Antal (foto stânga) ne-a declarat: „Domnul Ionescu a semnat o plângere la MEC şi şi-a asumat e-mail-urile trimise senatorilor din Universitate, rugându-i să fie atenţi când votează noile reguli privind alegerile pentru funcţii de conducere în Universitate. Aşa încât consider că nu pot să-l asociez unor anonime deschise pe o adresă cu numele meu. Dacă va fi identificată persoana care a trimis e-mail-ul, îi vor răspunde. Dar conform Legii, anonimele se clasează. Cine îşi declină identitatea nu poate avea pretenţii să fie luat în serios.”

Interviu geamăn

Dat fiind că într-unul din textele trimise de pe anonima adresa cornelantal@gamail.com, chiar rectorul Universităţii Oradea a fost acuzat că ar fi «plagiator», rectorul Antal mai precizează: „Mi se pare absurd să fiu acuzat de plagiat fără să se precizeze eventuala sursă de inspiraţie. Cum să te aperi de o astfel de acuză absurdă? Să iau la răsfoit un miliard de cărţi ca să demonstrez că nu am preluat texte din vreuna din ele? Ciudat mi se pare doar să observ dublarea unui interviu de proporţii acordat de profesorul Ionescu, în exclusivitate, unui săptămânal orădean precum şi într-un cotidian orădean care a făcut propagandă clară doar unui singur candidat la funcţia de rector. Aceleaşi întrebări şi răspunsuri, doar semnăturile interviului diferă”.

Mai notăm că în respectivul interviu, publicat pe 12-14 ianuarie, universitarul Constantin Ionescu respinge asocierea cu plagiatul pentru care a fost condamnată decanul Facultăţii de Textile din Oradea, prof. Daniela Ionescu, precizând că s-au despărţit oficial de câţiva ani.

Ionescu: „Aceleaşi întrebări…”

Profesorul Ionescu a răspuns prompt solicitării de a explica dublarea celor 20 de întrebări din interviul semnalat de rector. „Am rugămintea să citiţi atent cele două interviuri şi veţi observa că nu sunt identice. Am acordat interviu ambelor publicaţii, la solicitarea lor. Pretenţia de exclusivitate nu am avut-o eu. Întrebările au fost cam aceleaşi, aşa că în linii mari cele două interviuri seamănă dar nici într-un caz nu sunt identice. La aproximativ aceleaşi întrebări eu nu pot răspunde diferit. Alţii răspund diferit funcţie de cum le cere situaţia. Eu nu fac parte din categoria aceea. Ambele ziare în schimb, au redat exact ceea ce le-am spus şi nu cum a făcut de fiecare dată un săptămânal bihorean, care una le spuneam şi scriau cu totul şi cu totul altceva.”, ne-a răspuns prin e-mail prof. Constantin Ionescu.

Vrea răspuns la anonime

Totodată, universitarul Gheorghe Constantin Ionescu exclude posibilitatea ca e-mail-urile anonime să fi fost trimise de la calculatorul din biroul său universitar, chiar dacă e la curent cu conţinutul e-mail-urilor: „La calculatorul meu personal nu mai are acces nici o persoană din cadrul facultăţii. Este oare chiar aşa de greu de observat diversiunea mediocră la care recurg cei din conducere, care ştiu foarte bine că nu eu sunt autorul mesajelor anonime, pentru a încerca discreditarea mea şi a asmuţi împotriva mea o serie de colegi cu care am relaţii foarte bune? Asemenea mesaje anonime s-au practicat de mult, dar nu i-a interesat deoarece erau fabricate tot în atelierele lor democratice şi concepute în numele fostei soţii. Atunci ea trebuia discreditată şi învrăjbită cu colegii. Acum eu. Nu înţeleg motivul. Nici eu nici fosta soţie nu vizăm nici un post de conducere. Problema ar fi fost să verifice de fapt dacă ceea ce scrie în mesaje este adevărat sau nu, şi nicidecum cine le-a scris.”

De menţionat că deşi a deţinut simultan până acum funcţiile de prodecan şi lider sindical al Universităţii Oradea, numele profesorului Ionescu nu se află pe lista candidaturilor pentru funcţii de conducere postată pe site-ul Universităţii:

http://www.uoradea.ro/attachment/791672704232e82e41d0a31a6bc16159/295f35ca2b5956a9f2259f77a4b86828/Candidaturi_depuse_pentru_functia_de_decan.pdf

Cristian Horgos0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !