eAsociația: plăți online și vedere la bani

De Cristina Ghilea
11Comentarii
eAsociația: plăți online și vedere la bani
Orădenii de la bloc pot plăti facturile online, pot vedea împărțirea cheltuielilor pe scară, dar și eventualele datorii ale asociației către furnizorii de servicii.

50 de asociații de proprietari, primele din cele peste 800 funcționale în Oradea, vor primi acces la programul dezvoltat de firma Aviziero și plătit de Primărie, pentru gestionarea situațiilor financiare. Săptămâna aceasta, Primăria a semnat acordul-cadru în valoare totală de 352.800 lei, fără TVA, pentru achiziționarea licenței de utilizare a platformei informatice destinate administrării asociațiilor de proprietari.

Acordul-cadru e valabil 4 ani, în baza acestuia s-a semnat și primul contract subsecvent în valoare de 4.900 lei, fără TVA, reprezentând costul primelor 50 de licențe de utilizare a software-ului destinate asociațiilor. Softul le permite locatarilor de la blocuri plata întreținerii online, verificarea situației facturilor.

Prețul licenței per asociație este de 98 lei/an. În funcție de solicitări, softul va fi pus la dispoziția asociațiilor de proprietari, gratuit, pentru 4 ani.

„Au fost mai multe asociații care au cerut acces la program. Primele 50 au stabilit deja întâlniri cu furnizorul pentru a preda documentațiile. Oameni specializaţi vor prelua toate informaţiile de la administratori, le vor introduce în program şi îi vor învăţa cum să folosească programul”, ne-a spus viceprimarul Mircea Mălan.

Cum va privi Curtea de Conturi această investiție de la bugetul local care folosește terților? Vicele spune că softul are un modul care permite Municipalității, prin Biroul Asociaţii de Proprietari, să vizualizeze datele pe care, prin lege, administrația locală ar trebui să le verifice, motiv pentru care este util Primăriei.

Accesul în sistem se face pe bază de utilizator şi parolă, iar accesul la funcţiunile sistemului se face pe bază de roluri alocate utilizatorului respectiv – administrator, preşedinte, cenzor, proprietar, personal, sau Primăria.11Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor