Ecaterina Andronescu a fost realeasă în funcţia de rector al UPB

Reactualizat la:
Ecaterina Andronescu a fost realeasă în funcţia de rector al UPB
Profesorul universitar doctor Ecaterina Andronescu a fost realeasă, vineri, de Senatul Universităţii Politehnice Bucureşti în funcţia de rector al instituţiei, cu 101 de voturi pentru şi 18 împotrivă.

În funcţiile de prorectori au fost aleşi Adrian Badea, Nicolae Ţăpuş, Şerban Raicu, Corneliu Burileanu, Octavian Mihai Popescu şi Gheorghe Marian.

“Pentru mine este o mare onoare, dar şi o mare responsabilitate. Universitatea Politehnică Bucureşti este locul în care m-am format şi am muncit. Este o universitate importantă în mediul academic. Obiectivele pentru următorii patru ani sunt foarte importante şi sper să beneficiez de sprijinul mediului academic pentru a le îndeplini”, a declarat Ecaterina Andronescu, după realegerea sa ca rector al UPB.

Potrivit planului managerial, Andronescu are în vedere înnoirea ştiinţifică a disciplinelor din curriculum, trecerea la predarea problematizată, care să permită un răspuns rapid la exigenţele locului de muncă, recrutarea potenţialilor studenţi prin dezvoltarea parteneriatelor cu liceele.

De asemenea, Andronescu afirmă că se impune dezvoltarea unei structuri de cercetare, cu personalitate juridică, în UPB – Institutul de Cercetare Politehnica, parte a parcului ştiinţific şi tehnologic al universităţii, dar şi dezvoltarea unui portal pentru identificarea şi rezolvarea operativă a problemelor şi realizarea unui centru cultural studenţesc, pentru dezvoltarea personală şi în carieră.

Ecaterina Andronescu a menţionat că în noul mandat de patru ani vor fi terminate lucrările la Biblioteca Centrală, vor fi demarate lucrările de construcţie pentru clădirile facultăţilor de Chimie Aplicată, Ştiinţa Materialelor şi Inginerie Aerospaţială şi lucrările de construcţie pentru Aula Magna a universităţii.

Totodată, pentru reducerea costurilor utilităţilor în Complexul Regie, vor fi realizate şapte puţuri de apă şi vor fi reabilitate termic spaţiile de învăţământ.

Rectorul UPB a subliniat necesitatea implementării unor sisteme e-banking, pentru casierii şi bancomate, pentru a facilita achitarea de către studenţi a obligaţiilor financiare către universitate, dezvoltarea şi perfecţionarea sistemului informatic de admitere, astfel încât acesta să ofere facilităţi sporite studenţilor la înscrierea în universitate.

Ecaterina Andronescu este Doctor Honoris Causa al mai multor universităţi din ţară, printre care Universitatea din Reşiţa, Universitatea “Ovidius” din Constanţa, Universitatea Politehnică Timişoara, Universitatea din Bacău, din Suceava şi Universitatea Tehnică “Gh. Asachi” din Iaşi.

Rectorul UPB a urmat cursuri de specializare la Universitatea din Sevillia, Spania; la Universităţile de la Londra şi Darlington, precum şi la Universitatea Claude Bernard Lyon, France.

A publicat peste 225 de lucrări ştiinţifice care au fost prezentate la conferinţe în România şi/sau în străinătate (dintre acestea peste 46 în publicaţii cotate ISI), 3 cărţi, 4 cursuri universitare, 3 îndrumare de laborator. A fost coordonator a peste 75 de contracte de cercetare, cu finanţare naţională şi internaţională.

Şedinţa de alegeri a rectorului UPB a fost condusă de decanii de vârstă Sorin Roşca şi Vasile Buzuloiu şi de cel mai tânăr membru al Senatului, studenta Larisa Lazarovici.

Votul a fost secret, cei 122 de membri ai Senatului universitar, dintre care 86 de cadre didactice şi 29 reprezentanţi ai studenţilor, votând în cabine separate. ROMPRES0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !