Echipa de handbal se întăreşte

Echipa de handbal se întăreşte
ORADEA, STÂNA DE VALE - Promovată în acest an în Liga Naţională, echipa de handbal masculin CSM Oradea se află în cantonament la Stâna de Vale. Lotul formaţiei s-a întărit recent cu doi jucători cu experienţă în prima divizie, Paul Nemenco şi Gicu Taşcă.

Cei doi au fost împrumutaţi la CS Municipal pe timp de un sezon. În vârstă de 23 de ani, cei doi sunt jucători ai HCM Constanţa, dar au jucat în ultimele două sezoane la CSM Medgidia. Nemenco şi Taşcă s-au alăturat echipei în cantonamentul de la Stâna de Vale. În afara lui Cârstoaia, Nemenco şi Taşcă, jucători care au fost deja achiziţionaţi, clubul orădean poartă tratative cu portarii Marchiş şi Dojcinovic.

Sârbi în probe

„În mod cert, unul dintre cei doi va juca pentru noi în viitorul sezon”, a spus directorul Petruţ Drăgan. La lotul echipei vor mai veni în probe în cursul săptămânii viitoare cinci jucători sârbi. Antrenorul Adrian Rus îi va vedea la lucru, urmând să se pronunţe asupra oportunităţii unor eventuale transferuri.

Handbaliştii orădeni vor reveni duminică seară din stagiul montan, urmând să-şi înceapă pregătirea specifică. Din păcate, ei nu prea au unde să se antreneze. Sala Sporturilor „Antonio Alexe” se află în plin proces de reparaţii, efectuându-se lucrările de schimbare şi modernizare a suprafeţei de joc, a luminatoarelor, a sistemului de iluminare, a tribunelor, vestiarelor şi grupurilor sociale. „Se va pune o suprafaţă de joc modernă, care poate fi montată şi demontată în scurt timp, în funcţie de cerinţe. De asemenea, tribunele vor fi demontabile.

În timpul săptămânii, tribunele vor fi scoase, iar suprafaţa sălii va fi mult mai mare, putând fi împărţită în două terenuri de antrenament, despărţite printr-o cortină. În acest fel, va exista posibilitatea ca două echipe să se antreneze concomitent”, ne-a declarat directorul CS Municipal, Petruţ Drăgan.

Satu Mare şi Hajduszoboszló

Până la darea în folosinţă a sălii, programată pentru data de 20 august, handbaliştii sunt nevoiţi să efectueze antrenamente în alte locaţii. Din nefericire, sala de jocuri sportive a LPS Bihorul se află şi ea în reparaţii în această perioadă, tot la suprafaţa de joc. Deşi a fost montată doar anul trecut, aceasta trebuie schimbată din nou, datorită distanţelor mari care au apărut între scândurile podelei.

În aceste condiţii, lotul echipei de handbal se va pregăti în cursul săptămânii viitoare la Satu Mare, urmând să susţină şi câteva meciuri de verificare cu echipa locală, Unio. O altă locaţie care va fi folosită este sala din oraşul maghiar Hajduszoboszló. Conducerea CS Municipal a făcut deja demersuri pentru a asigura aici ore de antrenament pentru echipa orădeană.

Gavril Nuţiu0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase