Echipa de spadă Crişul, la CCE

Echipa de spadă Crişul, la CCE
ORADEA – Echipa de spadă a CS Crişul, pregătită de antrenorul emerit Nicolae Ille, va participa la finele săptămânii la ediţia 2007 a Cupei Campionilor Europeni.

Prezentă pentru a cincea oară la competiţie, formaţia orădeană va încerca să obţină o performanţă superioară faţă de participările anterioare. Turneul CCE are loc, conform obiceiului, în oraşul german Heidenheim.

Participare selectă

La turneu vor fi prezente cele mai bune 32 de echipe ale Europei, care se vor întrece în sistem eliminatoriu, tabloul de concurs fiind stabilit prin tragere la sorţi. Din păcate, sarcina echipei noastre este mai dificilă în acest sezon, deoarece ea nu mai figurează printre capii de serie, riscând să aibă, chiar din primul tur, adversari dintre cei mai puternici.

Acest fapt se datorează absenţei de anul trecut, când Nyisztor Alexandru şi Arkosi Bertalan au fost suspendaţi de către conducerea FR Scrimă din competiţiile internaţionale. A fost o decizie abuzivă a federaţiei, care a făcut imposibilă participarea Crişului la CCE 2006.

Lotul echipei orădene este alcătuit din Nyisztor Alexandru, Arkosi Bertalan, Radu Andrei, Andrei Timoce şi Adrian Pop jr. Nyisztor, Arkosi şi Pop jr. fac parte din lotul olimpic al României, iar Andrei şi Timoce din lotul naţional de seniori, ambele fiind conduse de antrenorul Nicolae Ille (secondat de sătmăreanul Csiszár Francisc).

Optimism moderat

Referitor la şansele echipei sale la CCE, Nicoale Ille manifestă un optimism moderat: „Vom încerca să facem o figură cât mai frumoasă. Totul va depinde de tragerea la sorţi, de adversarii pe care ni-i vor hărăzi sorţii în primele tururi”. La fel de rezervat s-a dovedit a fi şi liderul formaţiei orădene, experimentatul Nyisztor Alexandru: „Sigur, ne dorim o participare cât mai fructuoasă.

Nu putem promite însă nimic până nu ajungem la faţa locului, pentru a vedea cine participă, ce adversari vom avea”, ne-a declarat multiplul campion orădean. Coechipierul său Arkosi Bertalan a fost mai îndrăzneţ, afirmând că echipa Crişul va lupta pentru o medalie.

Spadasinii orădeni au participat la mai multe turnee internaţionale în acest an, în Kuwait, Portugalia, Elveţia, pregătindu-se pentru un sezon care se anunţă foarte important, în perspectiva Jocurilor Olimpice. Turneele care punctează pentru clasamentul Cupei Mondiale vor începe în luna mai. În afara acestora, sezonul mai cuprinde două competiţii majore, CE de seniori (Belgia, iulie) şi CM de seniori (Rusia, septembrie).

Gavril Nutiu

 0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !