Echipă pentru salvări subacvatice

Echipă pentru salvări subacvatice
ORADEA – Echipa de salvări speciale „Spider” din Miskolc, organizaţia internaţională „Karisz” din Szolnok şi o delegaţie a cantonului elveţian St. Gallen au fost prezente la finele săptămânii trecute la Oradea, la seminarul „Salvamont Bihor – instrument util în situaţiile de necesitate”. Echipă

Seminarul a fost organizat în cadrul implementării proiectului „Aqua Task Team”, proiect implementat de Asociaţia Salvatorilor Montani (ASM) Bihor, cu sprijinul financiar al Fundaţiei Carpatica – Fondul de Dezvoltare al Euroregiunii Carpatice Biroul pentru România.

Aqua Task team – Echipa de Intervenţii Speciale Acvatice (EISA) este o echipă specială, constituită în cadrul Serviciului Judeţean Salvamont Bihor, pentru intervenţii cu caracter acva-nautic.

La baza constituirii acesteia a stat echipa de scafandrii de căutare – recuperare care a acţionat în cadrul Salvamont Bihor încă de la re-înfiinţarea acestui serviciu, în 1995.

EISA a fost constituită anul acesta, fiind compusă din membrii ai Salvamont Bihor ce au calificări multiple, fiind atestaţi prin certificate internaţional recunoscute. Echipa este dotată cu echipament tehnic modern şi performant, fapt care permite executarea mai multor tipuri de intervenţii acva-nautice.

„Intenţia ASM Bihor în constituirea acestei echipe a fost aceea de a pune la dispoziţia autorităţilor, structurilor şi comunităţilor locale a unei echipe de intervenţii speciale, de natură acvatică, prin extinderea capacităţii de intervenţie a echipelor de salvatori montani în domeniul asistării populaţiei din zonele afectate de calamităţi, catastrofe naturale şi evenimente de natură acvatică”, explică Adrian Marin, vicepreşedinte ASM Bihor.

EISA intervine în căutarea şi recuperarea persoanelor decedate prin înec, precum şi la căutarea, recuperarea şi evacuarea persoanelor surprinse şi izolate de viituri şi inundaţii. Contra cost poate interveni şi la acţiuni de căutare, recuperare a vehiculelor şi utilajelor scufundate accidental; prospectarea structurilor artificiale subacvatice sau prospectarea digurilor ori barajelor.

Ovidiu Morcan0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase