Echipamente speciale pentru dizabili

Echipamente speciale pentru dizabili
ORADEA - Mai multe aparate şi echipamente care vor veni în sprijinul persoanelor cu dizabilităţi au fost ieri repartizate Centrului de Informare, Consiliere şi Asistenţă la locul de muncă pentru persoanele cu dizabilităţi.

Aparatele au sosit ieri la Oradea în urma unui contract derulat de Agenţia Naţională pentru Ocuparea Forţei de Muncă. Astfel de echipamente au primit şi celelalte opt centre similare din ţară.

Dispozitivul de semnalizare optică pentru persoanele cu deficienţe de auz, un telefon cu amplificator de voce, rampă portabilă, o tastatură alternativă, sunt doar câteva din aparatele care le vor fi foarte utile persoanelor cu handicap asistate de centru. „Sunt şanse destul de mari să mai primim şi alte asemenea echipamente. Acestea pot fi utilizate individual, de firme sau de asociaţii, şi sunt foarte utile persoanelor cu dizabilităţi, în plus preţul lor este rezonabil”, a precizat Adriana Ţenţ, coordonatoare centrului.

Rezultate foarte bune

Centrul de Informare, Consiliere şi Asistenţă la locul de muncă pentru persoane cu dizabilităţi din cadrul AJOFM Bihor a fost înfiinţat la sfârşitul anului 2006 şi a oţinut rezultate excelente în activitatea de încadrare în muncă a acestei categorii de persoane. Acest lucru s-a datorat şi bunei colaborări cu Fundaţia Alsterdorf din Germania, dar şi asistenţei la locul de muncă pentru persoanele cu deficienţe. Mai mult, centrul din Oradea a fost desemnat drept model pentru celelalte centre de informare şi consiliere din ţară. Prin intermediul centrului, peste 100 de persoane cu dizabilităţi au fost angajate cu carte de muncă. Domeniile în care s-au făcut angajările au fost dintre cele mai diverse, în majoritatea cazurilor corelându-se pregătirea profesională, abilităţile, tipul de dizabilitate şi, nu în ultimul rând, dorinţele şi preferinţele persoanelor cu handicap faţă de locul de muncă.
Simona Albinaru

0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !