Eclipsele în astrologie

Reactualizat la:
Eclipsele în astrologie
Eclipsele. De luna, de soare. Ele aduc schimbari foarte importante în vietile noastre : nimic din ceea ce se întâmpla în timpul unei eclipse ori în zilele premergatoare si, mai ales, de dupa eclipse nu este simplu.

Eclipsele sunt ca un fel de jokeri în horoscop – ele schimba situatiile, întotdeauna în mod dramatic. Tot ceea ce urmeaza unei eclipse are mai multa “greutate”, ne maturizeaza si ne învata. Eclipsele sunt mâna destinului în viata noastra. Si nici macar nu trebuie ca o eclipsa sa aiba loc în semnul tau ca sa te influenteze, dar daca, întâmplator, cade în ziua ta de nastere, anul ce urmeaza va fi un punct de rascruce în viata ta.

Eclipsele duc la finalizarea – în bine sau în rau – a unor situatii care treneaza. Ele sunt… deznodaminte. Sunt felul în care destinul îsi spune cuvântul într-o lume în care oamenii sunt convinsi ca viata ti-o faci tu si numai tu (ceea ce este foarte adevarat, numai ca eclipsa, ca si zodia, îl modeleaza pe “tu” din aceasta propozitie!). Poate o slujba noua, poate o casatorie, poate o casa – oricum, ceva important se petrece sigur, si cel mai adesea fara vreun semn prevestitor, ci asa, deodata, ca si cum ceva s-ar amesteca în viata noastra. Eclipsele te pot rasplati sau pedepsi. Ele, însa, îi fac întotdeauna pe oameni sa fie mai “ei însisi”, accentuând calitatile si defectele elementare ale zodiilor carora le apartinem. De exemplu, un Berbec va fi “mai Berbec decât de obicei” într-o asemenea perioada.

De cele mai multe ori, ele “corecteaza” o traiectorie, ne fac sa întelegem mai bine anumite lucruri, sa vedem adevaruri pe care nu le-am observat. Imaginati-va ca faceti un puzzle – viata voastra –, tot încercând sa gasiti si sa potriviti piesele ca sa se îmbine… si la un moment dat, iata, cade din cer una dintre piesele puzzle-ului. E buna? E rea? E ceva în plus si te poate face sa spui : “Da, acum inteleg! În sfârsit, acum înteleg!”.

Eclipsele maturizeaza, prin evenimente bune sau rele. Prin începuturi si sfârsituri. Astrologic, simbolic, moartea nu este decât un alt început. La fel si sfârsitul unei relatii, în care partenerul poate s-a schimbat de nu-l mai recunosti în zilele eclipsei…

Desigur, ESTE posibil ca o eclipsa sa nu te afecteze direct. Dar ea afecteaza întreaga societate. În trecut, oamenii erau mai atenti la ritmurile lumii si ale naturii, se temeau de eclipse si le respectau. Pe buna dreptate : viata capata un ritm mai alert în preajma lor, e mai accelerata, toata lumea e mai altfel.

Si acum ajungem la sfatul cel mai important : nu actionati în timpul sau sub influenta unei eclipse. Reactionati la evenimente, dar nu initiati proiecte sub mantia întunericului. În vechime se spunea ca nici un plan care este început în timpul unei eclipse, sau în zilele de dinainte si dupa aceasta, nu va avea rezultatele dorite. Cântariti ideile, dar nu luati hotarâri. Daca eclipsa este de luna, poate ca emotiile or s-o ia razna (o iau ele si când e luna plina, daramite la eclipsa!). Asteptati un timp, macar o saptamâna, înainte de a actiona sau de a lua o hotarâre.

Influenta eclipselor este simtita în cele patru zile care o preced sau o urmeaza. Dar o eclipsa de luna, de exemplu, poate avea influenta asupra vietii cuiva chiar si cu doua saptamâni înainte de a avea loc, sau la sase luni dupa.

Eclipsele solare sunt altfel : ele ne vorbesc despre începuturi. Iar schimbarile pot avea influenta la luni de zile dupa ce acest eveniment a avut loc. Dar în mod sigur, la doua, la patru sau la sase luni dupa o eclipsa de soare (daca nu chiar în zilele din preajma ei), ceva se va sfârsi si altceva, mult mai important si mai de durata, va începe.



0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase
Mai multe stiri din categoria Horoscop