Eco Festivalul toamnei la Grădinița Oșorhei

De Veronica Bursaşiu
Au creat un loc magic, plin de fantezie
Au creat un loc magic, plin de fantezie - © Foto: Gradinița Oșorhei
În acest an o activitate extracurriculară inedită şi anume “Eco Festivalul Toamnei”, eveniment care s-a bucurat de succes atât în rândul copiilor, cât și a părinților lor.

Activitatea a fost organizată de doamnele educatoare Maria Brata şi Anca Șandor de la G.P.P nr. 1 Oşorhei. “Pornind de la conceptele «Fructe și legume colorate/Ne dau multă sănătate» și «Natura noi o ocrotim/Ca mai bine să trăim», ne-am gândit la inițierea acestei frumoase activități prin intermediul căreia copiii au înțeles faptul că pentru a avea un corp sănătos e important ca noi să consumăm fructe și legume, dar și pentru a trăi într-un mediu sănătos, curat trebuie să protejăm natura, să reciclăm”, a spus doamna educatoare Maria Brata.

5eco festival 1

„Scopul festivalului sub formă de concurs a fost dezvoltarea creativității și a originalității preșcolarilor, îndemnându-i să vină cu idei cât mai întrăznețe și tehnici cât mai variate pentru diversele sculpturi din fructe și legume pe care le-au avut de realizat și totodată determinarea părinților de a petrece timp cu copiii și de a desfășura o activitate împreună”, a precizat doamna educatoare Anca Șandor. Toţi copiii au fost costumaţi în diferite personaje specifice anotimpului toamnă, iar împreună cu lucrările practice expuse s-a creat un loc magic, plin de fantezie, idei creative și armonie.

Evenimentul a debutat cu un scurt program artistic, pregătit de către preşcolari, în care s-au regăsit cântecele şi poezii învăţate pe parcursul ultimelor trei săptămâni din cadrul proiectului tematic „Bogățiile Toamnei”. Copiii, împreună cu părinții, au realizat diverse lucrări practice din tot felul de fructe și legume, dar pentru care au pregătit şi o prezentare ingenioasă sub forma unor poezioare hazlii. După momentul artistic, toţi copiii alături de părinţi şi-au prezentat costumaţia realizată din materiale reciclabile:saci menajeri, hârtie, plastic şi lucrarea practică.

5ecofestival 2 12k

Juriul format din domnul director Adrian Mohuț , doamna director adj. Mirela Dumuța şi doamna educatoare Roxana Berke, a analizat prestaţia fiecărui preşcolar, iar la sfârşit a desemnat câştigătorii celor 3 secţiuni ale activităţii-concurs Activitatea s-a încheiat cu realizarea unei gustări sănătoase din fructe de toamnă.0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !