Ecologie profunda la Oradea

4Comentarii
Ecologie profunda la Oradea
În zilele de 25 si 26 ianuarie 2014 are loc la sediul Fundației Comunitare din Oradea un prim eveniment pe tema “Deep ecology” (Ecologie profundă, într-o traducere liberă…).

Este vorba despre un atelier de inițiere în filosofia unei abordări față de lume în general care încurajează ființa umană să se reconecteze la nivel profund cu natura, cu semenii săi și cu un nivel superior al conștiinței. Fiind inspirat din munca unei femei care a devenit un eco-filosof important la nivel internațional, Joanna Macy, acest atelier va avea ca bază ideile ecologiei profunde (filosofie dezvoltată de norvegianul Arne Næss în anii 1970), însă va aborda și teoria sistemelor și unele aspecte spirituale fără de care evoluția omului este imposibilă.

Practic, concepția atelierului pornește de la abordarea Work That Reconnects inițiată de Joanna Macy în 1978. Aceasta promovează creativitatea, motivația și găsirea forței interioare a individului, curajul și solidaritatea în scopul realizării unei tranziții spre o cultură umană sustenabilă pe Pământ. Ideile teoretice și practicile prezentate în cadrul acestui eveniment ne pot oferi puncte de plecare și instrumente concrete în abordarea problemelor sociale și de mediu cu care ne confruntăm în acest moment acolo unde trăim, fie că e vorba de un sat, de Oradea, România sau alte locuri de pe Pământ.

Organizatorul principal este Aurora Circle (www.aurora-circle.org), o mișcare de susținere a dezvoltării unor altfel de comunități în România, Atelierul va fi facilitat de Claudian Doboș și Filipa Simões, fiind invitat de asemenea Sabin Mureșan (www.semintedefericire.org).

Locurile sunt limitate, așadar cei interesați să participe se pot înscrie cât de repede completând formularul online la http://www.aurora-circle.org/events/deep-ecology-2-days-workshop-2/

Acest eveniment se bazează pe principiile Economiei darului, ceea ce înseamnă că nu se plătește taxă de participare, dar se primesc donații / daruri în schimbul participării.

Atelierul este sprijinit de România În Tranziţie – Comunitatea Transition Towns România și Seminte de Fericire, locația fiind pusă la dispoziție de Fundația Comunitară Oradea.4Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor