Ecologiștii din toată ţară s-au întrecut la Oradea

Reactualizat la:
Ecologiștii din toată ţară s-au întrecut la Oradea
Circa 100 de elevi și profesori din peste 20 de județe ale țării au luat parte în perioada 16-19 iunie 2019 la cea de a XIX-a ediție a Concursului național de ecologie, ecoturism și protecția mediului ,,Floare de Lotus”.

Activitățile din cadrul evenimentului organizat de Palatul Copiilor Oradea, în parteneriat cu Consiliul Județean Bihor, prin Centrul Național de Informare și Promovare Turistică Bihor și Agenția de Management al Destinației Bihor, s-au desfăşurat la Palatul Copiilor Oradea și la Liceul Teoretic ,,Aurel Lazăr” din Oradea, sub coordonarea profesoarei Carmen Filip.

După festivitatea de deschidere, elevii, împreună cu profesorii însoțitori au participat la ,,Atelierul fanteziei: natură și artă” – un atelier de lucru de tip concurs. În cadrul acestuia elevii au învățat cum să metamorfozeze deșeuri și să realizeze diverse lucruri utile. Lucrările realizate de elevi sunt expuse publicului larg, expoziția fiind organizată la Centrul Național de Informare și Promovare Turistică Bihor.

În după-amiaza zilei de luni, 17 iunie, a fost vizitată rezervația naturală ,,Calcarele tortoniene de la Tășad”, îndrumați de Eleonora Mircescu de la Fundația Ecotop Oradea și de Erika Posmoșanu de la Muzeul Țării Crișurilor. Tot aici au fost organizate o serie de întreceri sportive în aer liber.

Marți, 18 iunie, participanții, elevi și profesori, au descoperit câteva dintre atracțiile turistice din județul Bihor, în cadrul excurisiei organizată în situl Natura 2000 ROSCI0062 Defileul Crișului Repede – Pădurea Craiului. Principalele puncte de atracție turistică incluse în acest traseu sunt: Peștera Ungurul Mare, rezervația naturală paleontologică ,,Calcarele cu hippuriți din Valea Crișului” și biserica de lemn cu hramul ,,Sfinții Arhangheli Mihail și Gavril” din localitatea Valea Crișului (comuna Bratca).

Organizatorii speră ca participanţii să ducă cu ei amintiri frumoase din Bihor și că vor reveni în Bihor pentru noi experienţe.0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !