Ecologiştii pun mâna pe sapă

Politicieni de diferite „coloraturi” au raspuns invitatiei ecologistilor de a planta la Vadu Crisului o perdea verde de protectie sub egida programului „Vrem ca România sa devina ecologica”.

Actiunea a fost organizata de filiala Bihor a Partidului Ecologist Roman (PER) cu concursul organizatiei locale Vadu Crisului condusa de Petre Cosma.

Au raspuns provocarii tinerii deputati Claudiu Pop (PSD) si Eduard Helvig (PC), consilierul judetean Hasas Alexandru (UDMR), care alaturi de prim-vicepresedintele PER Pop Danut, vicepresedintele PER Mihai Togor si seful filialei PER Bihor Razvan Marchis au ajutat la sadirea a 300 de puieti de frasin în zona statiei de tratare a apei a comunei Vadu Crisului, pe un deal expus eroziunii. La finalul actiunii, Razvan Marchis a conchis:

„S-a dovedit ca fortele politice îsi pot da mâna si ca pot  conlucra pentru rezolvarea unor probleme concrete, respectiv realizarea unei punti pietonale în zona turistica a Vadului si realizarea unei perdele verzi de protectie”.

Cristina Horgos