Ecologiştii, supăraţi pe Gheorghe Carp

11Comentarii
Ecologiştii, supăraţi pe Gheorghe Carp
„Munţii Apuseni” protestează faţă de atitudinea viceprimarului şi acuză un „simulacru de dezbatere publică”.

Pe adresa redacţiei ne-a parvenit o scrisoare scrisă a Centrului Regional de Supraveghere Ecologică – „Munţii Apuseni”, semnată de ecologistul Mihai Togor. Vizat e viceprimarul Gheorghe Carp. Redăm, în cele ce urmează, poziţia transmisă de această organizaţie non-guvernamentală:

„Centrul Regional de Supraveghere Ecologică «Munţii Apuseni» – foarte orădean – în calitate de coaliţie a ONG-urilor de mediu din Oradea şi Bihor, avertizează Primăria Municipiului Oradea şi în mod direct pe viceprimarul Gheorghe Carp că nu va mai da curs nici unor aşa zise dezbateri publice, ca şi cea organizată joi, 18 martie 2010, referitor la intenţia de a construi un pod rutier în zona actualului pod de pontoane.

Ne manifestăm public, prin intermediul acestei scrisori deschise, nemulţumirea referitor la modul în care conducerea PMO a înţeles să organizeze acest simulacru de dezbatere publică, fără a ţine cont de reglementările legale, de regulile bunului simţ şi nu în ultimul rând de scopul dezbaterii – găsirea celor mai bune soluţii pentru un proiect, utilizând în repetate rânduri ameninţări şi insinuări la lipsa de legitimitate a luărilor de poziţie a oponenţilor proiectului, precum şi la capacitatea intelectuală a acestora, insinuându-se lipsa de inteligenţă şi reprezentarea unor interese politice contrare actualului executiv.

Ne reafirmăm disponibilitatea în a discuta cu conducerea Primăriei Oradea pe marginea acestui subiect, şi solicităm o întrevedere între reprezentanţii PMO (primar, viceprimar şi direcţie tehnică) şi ONG-urile de mediu”.

Ironii şi supărări

La dezbaterea pomenită, reprezentanţii CRSE, în special Paul Iacobaş şi Ioana Lucaciu, au fost ironizaţi de către viceprimarul Carp care, făcând referire la numele ONG-ului – CRSE „Munţii Apuseni” – a insinuat că aceştia ar avea mai multă treabă cu munţii şi ar avea mai puţin habar de realităţile din Oradea. Atitudinea viceprimarului i-a deranjat vizibil pe cei de la CRSE, în timpul dezbaterii.

Precizăm că ecologiştii se opun podului rutier dorit de Primărie în zona Arenei Alexe – strada Sovata.
Mai trebuie menţionat că, dincolo de valenţele sale ecologice, Mihai Togor e membru PSD Bihor.

Călin Corpaş

 11Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor