Economia României, depăşită de Cambodgia

Economia României, depăşită de Cambodgia
România are o economie mai curând neliberalizată! Concluzia aparţie Wall Street Journal şi fundaţiei Heritage care au efectuat un studiu economic pentru 157 de ţări.

Acelasi studiu arata ca tara noastra se afla din acest punct de vedere pe locul 92, fiind depasita de tari ca Moldova, Senegal, Namibia, Mali si Cambodgia.


Clasamentul a fost întocmit pe baza unui rating cuprins între unu, puncatajul cel mai mare si 5. Cele 157 de tari au fost clasificate în 4 categorii: economie libera, în cea mai mare parte libera, în cea mai mare parte neliberalizata si controlata represiv. România a fost clasata în cea de-a treia categorie, adica este în cea mai mare parte neliberalizata.

Astfel, punctajul obtinut este 3,19 pe scara de la 1 la 5 propusa de acest studiu ceea ce înseamna o îmbunatatire cu 0, 39 de procente fata de clasamentul anterior. De asemenea, tara noastra are un scor moderat la politica comerciala, respectiv 3,5. La capitolul politica monetara însa, punctajul s-a apropiat foarte mult de limita 5 a clasamentului.

La acest criteriu a contribuit nivelul ridicat al inflatiei care a determinat obtinerea de 4 puncte. În ceea ce priveste drepturile de proprietate, România a fost catalogata ca având un grad moderat de bariere pentru banci si investitori. Nota obtinuta este 3. România a obtinut cel mai bun punctaj la capitolul cheltuieli guvernamentale:1,9 si interventia redusa a statului în economie:1,5.0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !