Economia va fi pe plus în toate domeniile

Reactualizat la:
Economia va fi pe plus în toate domeniile
Industria prelucrătoare, construcţiile, comerţul şi serviciile vor fi pe plus în perioada următoare.

Managerii societăţilor comerciale sunt optimişti în toate sectoarele de activitate. Potrivit anchetei de conjunctură realizate de către Institutul Naţional de Statistică (INS) pe un eşantion de peste 8.000 de manageri din toate sectoarele economice, pentru perioada iulie – septembrie 2016, comparativ cu precedentele trei luni, se estimează o creștere a activității în construcții și comerț și creștere moderată în servicii și industrie. De asemenea, se estimează o tendinţă de creștere moderată a numărului de salariaţi din construcţii. Preţurile vor rămâne stabile în industrie, construcții și servicii.

Tendinţe pe domenii

Managerii din industria prelucrătoare preconizează pentru următoarele trei luni, o creștere moderată a volumului producţiei (sold conjunctural +8%). Pentru activitatea de fabricare a altor produse din minerale nemetalice se va înregistra o tendinţă de creştere (sold conjunctural +31%), în timp ce pentru fabricarea produselor farmaceutice de bază și a preparatelor farmaceutice, tendința va fi de scădere (sold conjunctural ‐24%).

Pentru preţurile produselor industriale se prognozează o relativă stabilitate în următoarele trei luni (sold conjunctural +1%). Referitor la numărul de salariaţi se estimează o relativă stabilitate, soldul conjunctural fiind de +3% pe total industrie prelucrătoare.

În activitatea de construcţii se va înregistra pentru următoarele trei luni, o creștere a volumului producţiei (sold conjunctural +21%). Managerii estimează o creștere moderată a numărului de salariaţi (sold conjunctural +7%). În ceea ce priveşte preţurile lucrărilor de construcţii se preconizează o relativă stabilitate a acestora (sold conjunctural +5%).

În sectorul comerţ cu amănuntul managerii au estimat pentru următoarele trei luni, tendinţă de creștere a activităţii economice (sold conjunctural +16%). Volumul comenzilor adresate furnizorilor de mărfuri de către unităţile comerciale va înregistra creștere moderată (sold conjunctural +11%). Angajatorii prognozează pentru următoarele trei luni scădere a numărului de salariaţi (sold conjunctural ‐17%). Pentru următoarea perioadă, managerii societăţilor comerciale estimează creștere moderată a preţurilor de vânzare cu amănuntul (sold conjunctural +9%).

În servicii, conform estimărilor din luna iulie 2016, cifra de afaceri va cunoaşte creștere moderată în următoarele trei luni (sold conjunctural +15%). În acest sector se estimează relativă stabilitate a numărului de salariaţi (sold conjunctural +4%). Conform opiniei managerilor, preţurile de vânzare sau de facturare ale prestaţiilor vor avea tendinţă de relativă stabilitate (sold conjunctural 0%).0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !