Economii facute la Lapte – Corn

1Comentariu
Economii facute la Lapte – Corn
Banii tot mai puţini ce revin Bihorului din cotele pe impozitul pe venit, respectiv din TVA au fost contrabalansaţi doar de sumele alocate Spitalului Judeţean de către Ministerul Sănătăţii.

Condus de bihoreanul Cseke Attila, ministerul a susţinut financiar Spitalul Judetean, chiar dacă acesta a trecut în vară la Consiliul Judeţean. 4,7 milioane de lei noi au fost direcţionaţi de la minister către cel mai mare spital din Bihor, care, de altfel, e şi cel mai mare spital din ţară ce nu deţine autorizaţie de funcţionare! S-au dat bani pentru reparaţii, pentru aparatura medicală şi pentru alte diverse cheltuieli.

De asemenea, fonduri au mai venit şi pentru Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului dinspre Ministerul Muncii. 5,15 milioane de lei au mers numai pe cheltuieli curente către DGASPC Bihor, cea mai mare instituţie din subordinea CJ Bihor, cu peste 1.000 de angajaţi.

Buget slab

CJ Bihor şi-a redus şi din cheltuielile proprii, ce urmau a fi finanţate din cota defalcată din TVA. S-au mai „tuns” fonduri de la drumuri, diverse reparaţii curente sau dezăpeziri, spre exemplu.
De asemenea, Consiliul a făcut economii la Programul Lapte Corn, în valoare de 855.000 lei noi. „Am observat că de la şcoli ni se raporta că în fiecare clasă vin zilnic tot câte 33 de copii. Astfel, s-au făcut verificări pe teren şi s-a constatat că în realitate sunt mai puţini elevi. Aşadar, mai puţin lapte şi corn, astfel încât s-au făcut economii”, ne-a motivat vicepreşedintele Voloşeniuc reducerile operate la acest capitol.

Referindu-ne la bugetul Consiliului Judeţean în ansamblul său, previziunile sunt tot mai proaste. Dacă se spera iniţial ca măcar 95% din bugetul estimat pe acest an să se acopere, având în vedere ritmul slab al încasărilor, acum sunt aşteptări doar pentru 80-85%. Până acum, s-au încasat doar 60% din sumele estimate la începutul anului.

JB – C.C.1Comentariu

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor