Economisire – creditare

ORADEA – Produsele de economisire-creditare sunt relativ noi pe piaţa bancară românească, apărute în 2004 şi promovate de băncile pentru locuinţe. În România, în prezent există două astfel de bănci, Raiffeisen Banca pentru Locuinţe şi HVB Banca pentru Locuinţe.

Filozofia produselor constă în combinarea unei etape de economisire cu una de creditare. „În acest sens, cei care încheie contracte de economisire-creditare trebuie să economisească o perioadă de timp, după care pot obţine credite cu dobânzi foarte avantajoase, mult sub nivelul pieţei”, a precizat Ionuţ Costea, Asociaţiei Băncilor pentru Domeniul Locativ din România – nou înfiinţate – şi CEO Raiffeisen Banca pentru Locuinţe.
Pe toată perioada de economisire, clienţii primesc la soldul economisit o primă de stat, care în acest moment este de 15% pe an, dar nu mai mult de 150 de euro, şi o dobândă oferită de bancă. Creditele obţinute pot fi folosite doar pentru îmbunătăţirea domeniului locativ: renovare, modernizare, extindere, construcţie sau cumpărare de locuinţe.

Dan Birta0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !