Ecoul cărbunelui persistă

Ecoul cărbunelui persistă
DOMAN – Câţiva zeci de angajaţi ai Exploatării Doman au protestat ieri, 5 februarie 2007, în faţa sediului unităţii miniere. Oamenii susţin că până acum câteva zile lucrurile decurgeau normal în sensul că ei aveau unde munci, iar familiile lor nu duceau grija zilei de mâine.

Acum, după ce o firmă lichidatoare din Timişoara a pus sechestru pe tot ce ţine de exploatare, muncitorii şi inginerii de la Doman stau şi aşteaptă ca autorităţile competente să-i bage în seamă.

Ei susţin că nu înţeleg de ce s-au luat aceste măsuri din moment ce Exploatarea Doman mergea pe profit şi, conform declaraţiilor ing. Ion Tismănaru, „există şi resursele necesare ca exploatarea de cărbune de aici să mai dureze pe puţin trei ani“.

Unde e problema?

Cariera Doman face parte din Exploatarea Ponor, care, la rândul ei, este o componentă a celei mai mari societăţi miniere din Vestul ţării, SC Miniera Banat cu sediul în Anina.

La ora actuală SC Miniera este în procedura de faliment dar, muncitorii de la Doman cât şi conducerea societăţii nu înţeleg care este câştigul pe care îl va obţine lichidatorul judiciar prin luarea acestor măsuri la Doman.

„Exploatarea Doman, prin cele 106.000 de tone de cărbune produse, a fost singura unitate din cadrul SC Miniera care a adus profit pe anul 2006. Din cărbunele de aici s-a reuşit să se plătească şi câteva din datoriile societăţii mari, dar dacă nu există înţelegere, nouă nu ne rămâne decât să protestăm“, a mai spus ing. Tismănaru. Muncitorii, printre care Ion Copăcean, Ghiţă Roşiianu, Vasile Amariei susţin că nu vor pleca de acolo până nu-i ascultă cineva.

Nina Curiţa
nina.curita@informmedia.ro


0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !