Ecourile unui protest denaturat

7Comentarii
Ecourile unui protest denaturat
ORADEA - În cele ce urmează, vom publica modul în care s-au desfăşurat lucrurile, din punctul de vedere al unui organizator „cu acte în regulă” al protestului împotriva noii taxe de poluare.

„Miercuri dimineaţă, un prieten m-a rugat să merg în locul lui la Primarie, pentru a obţine o autorizaţie de protest. Cu autorizaţia obţinută, sâmbătă dimineaţa, mă întâlnesc cu alţi organizatori, mă prezint organelor de la Jandarmerie, plănuim o întâlnire paşnică, împart afişe printre oameni, iar la un moment dat iau cuvântul (există un document filmat cu mine). Printre altele, din discurs reiese că explicam oamenilor exact ce fel de autorizaţie avem, că putem să ne manifestam doar în parcare şi nu vor rezolva nimic cu acte de vandalism.”

Scăpaţi de sub control

„În clipa în care parcarea s-a umplut, mi-am dat seama că totul va lua amploare din cauza celor care instigau lumea să blocheze vama Borş. Le-am reamintit tuturor că trebuie să ne manifestăm doar conform autorizaţiei. Am anunţat imediat jandarmii prezenţi că situaţia ne scapă de sub control, după care am mers la sediul Poliţiei, pentru a declara conform cerinţelor din autorizaţie, că protestul s-a încheiat din punct de vedere organizatoric, motivul fiind mulţimea scăpată de sub control şi trecută, se pare, în mâinile altor organizatori, de existenţa cărora noi nu ştiam. În urma unor neînţelegeri legate de actele de la Poliţie şi a faptului că am fost sancţionaţi de Jandarmerie, am apelat la un avocat, care ne va reprezenta în instanţă pentru a dovedi că noi am oprit la timp totul, iar restul depindea de forţele de ordine” încheie încrezător bărbatul. Din păcate, se pare că acesta nu a respectat (ştiut) toate obligaţiile, prevăzute în lege, ale unui organizator de protest, omiţând părţi importante, care au atras după sine sancţiuni. Declaraţiile autorităţilor implicate, le vom prezenta pe larg în ediţia următoare.

 

Alexandra Borz

 

 

Semnături antitaxă

 

Guvernul a fost dat în judecată pentru triplarea taxei auto


Noua taxă auto a intrat în vigoare mai devreme dintr-o greşeală


Alba, neagra cu taxa auto


Atac la taxă7Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor