Edilii constată înviorarea construcţiilor

Edilii constată înviorarea construcţiilor
Primăria a încasat anul acesta 1,8 milioane din autorizaţii de construcţie, cu 31% mai mult decât în 2009.

Directorul adjunct al Direcţiei Economice din Primăria Oradea, Tănase Miculescu, a observat o creştere a construcţiilor în municipiu, faţă de anul trecut.

„Poate surprinzător, încasările pentru autorizaţiile de construcţii în perioada 1 ianuarie – 13 mai au fost de 1,8 milioane de lei, cu 31% mai mult decât în perioada similară a anului trecut. Această sumă încasată, care reprezintă şi 40% din prevederile bugetare pentru acest an, indică o înviorare a investiţiilor în oraş”, a spus Miculescu precizând că în calcule nu au intrat amenzile pentru construcţii fără autorizaţii.

Încasări mărite silit

Dealtfel, adjunctul Direcţiei Economice a mai subliniat creşteri la încasări, fie din amenzi şi executări silite fie din impozite.
„Anul acesta s-au încasat deja din amenzi 2,62 milioane de lei faţă de 2,06 milioane de lei în perioada 1 ianuarie – 12 mai 2009. În condiţiile în care veniturile bugetare se realizează cu dificultate anul acesta s-au realizat 34.081 de execuţii similare faţă de 19.104 în perioada similară a anului trecut. Avem deja 604 de cazuri de popriri faţă de 285 în 2009 şi 57 de sechestre pe bunuri faţă de 7 în 2009”, a atenţionat Tănase Miculescu.

Economistul Primăriei a prezentat şi situaţia încasărilor din impozite.

„În prezent veniturile din impozitul pe clădiri sunt realizate în proporţie de 56%, mai mult cu 4% decât în anul precedent, veniturile din impozitul pe teren în proporţie de 59%, cu 14% mai mult decât s-a încasat în anul precedent, iar sumele realizate din impozitul pe mijloacele de transport sunt realizate în proporţie de 53%, cu 13% mai mult decât în 2009” a încheiat Miculescu.

C.H.0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !